Karel Tellegen ere-voorzitter Emster Biljartclub

foto 1 huldiging Karel Tellegen erevoorzitter BCE AangepastBiljart Club Emst is in januari 1969 opgericht en bestaat dit jaar 50 jaar. Op dit moment telt de actieve biljartclub uit Emst rond de 35 leden, waaronder een damesteam. Dat de club 50 jaar bestaat, wil ze niet zomaar voorbij laten gaan. Er moest een knallende feestavond komen, vond het bestuur. En wie zou dat beter kunnen organiseren dan het damesteam?

door Henk Boeve


Uiteindelijk viel de keus op party restaurant Lokate in Wijhe. Rond17.00 uur stond er een bus paraat bij de Emsterie in Emst, want de wens was wel dat niemand hoefde te rijden. ‘Lokate’ heeft veel mogelijkheden voor een feestavond. Gekozen werd voor ‘Sandra’s Theater Buffet’. Achteraf een prima keuze.

Serveerster Sandra mocht voor het eerst in het party-restaurant werken. Naast de heel strenge en humeurige kok is zij diegene die een en ander moest uitserveren en het licht en geluid moesst regelen. En alsof dat nog niet genoeg was, moest ze ook nog het entertainmentgedeelte voor haar rekening nemen. Met veel humor en (on)handigheden werden er door het ‘personeel’ onverklaarbare trucs vertoont. Met veel gestuntel, halsbrekende toeren en vooral ‘toevallig veel geluk’ werd het een onvergetelijke avond.

Maar het absolute hoogtepunt van de viering van het 50-jarig bestaan van Biljart Club Emst was dat de 70-jarige Karel Tellegen tot erevoorzitter werd benoemd. Tellegen werd in 1973 lid van de club. Op dat moment was zijn schoonvader, Herman van de Schepop voorzitter. In 1976, Tellegen was toen pas drie jaar lid, nam hij het stokje over en werd hij gekozen tot voorzitter. En dat heeft hij maar liefst 43 jaar gedaan. Er zullen maar weinig voorzitters zijn bij welke vereniging dan ook die zó lang voorzitter blijven. Penningmeester Werner te Riele memoreerde dat ook in zijn toespraak.

Karel Tellegen bedankte in zijn toespraak alle leden voor het vertrouwen dat ze in al die jaren in hem gehad hadden en was bijzonder blij dat hij tot erevoorzitter van Biljart Club Emst was benoemd.

Penningmeester Te Riele kon verder nog mededelen, dat er inmiddels ook een nieuwe voorzitter gevonden was en dat was niemand minder dan de zoon van Karel Tellegen, Gerrit Tellegen. Met luid applaus werd dit nieuwtje begroet.

foto 1 huldiging Karel Tellegen erevoorzitter BCE Aangepast

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.
  • Geen reacties gevonden

Terzijde

samen

Houd vol, we moeten met z'n allen door deze crisis. Houd rekening met elkaar en wees extra lief voor iedereen die dat nodig heeft.

 

Copyright www.epernet.nl

Niets mag zonder toestemming van de redactie worden overgenomen.