VIOS wint matig duel in Doornspijk

Voor de tweede uitwedstrijd van VIOS vandaag waren de omstandigheden prima. Met een zonnetje erbij leek het een mooie voetbalmiddag te worden in Doornspijk, waar VIOS mocht aantreden tegen de plaatselijke trots. Het was zaak het goede voetbal van de eerste wedstrijden voort te zetten en de eerste 20 minuten van de wedstrijd deden vermoeden dat dit zou lukken.

 

VIOS kon niet beschikken over Mehmet Ali Akalin, die de vorige week een blessure aan de enkel had opgelopen. Toch startte VIOS met goed combinatievoetbal waardoor in de 10e minuut al werd gescoord. Daan Gorelikow gaf de bal mooi op Dennis de Jong die de bal in de hoek van het doel schoof. Het leek een gemakkelijke middag te kunnen worden, want alles wees erop dat de score zou worden uitgebouwd. DSV zette er weinig voetbal tegenover. In de 20e minuut moest Richard van Beek echter het veld verlaten met een blessure en hij werd vervangen door Matthijs Meijer. Hoewel deze zeker een goede wedstrijd speelde, veranderde het spel toch ingrijpend. VIOS ging meer en meer mee met het opportunistische spel van DSV en verloor veel van de fysieke duels. De afwezigheid van twee technische bepalende spelers zorgde voor slordig spel en af en toe grote onzekerheid bij de lange ballen van de Doornspijkers. VIOS speelde daarbij veel terug en dat leverde af te toe riskant balverlies op. Echte kansen wist DSV echter ook niet te creƫren. Al met al werd het publiek niet verwend deze middag.

Ook in de tweede helft was VIOS geen schim van de snelle en technisch vaardige ploeg van de laatste weken. Er werd echter wel hard gewerkt, zoals het spel van de tegenstander ook vooral opportunistisch werkvoetbal was. Een paar rommelige momenten voor het doel van keeper Gerritsen leverden geen echt gevaar op. Daan Gorelikow werd nog vervangen door Lex Schoemaker waardoor VIOS weer iets beter in het spel kwam en zelfs nog kansen kreeg op een grotere voorsprong. De achterhoede van VIOS hield goed stand zodat de overwinning over de streep werd getrokken.

Matige wedstrijden winnen is ook een kunst en het resultaat is dat de geel zwarten mede-koploper (met Hatto Heim) blijven. Dat er zo gemakkelijk wordt meegevoetbald met het niveau van de tegenstander moet de technische staf te denken geven.

De volgende wedstrijd is de derby tegen het nog puntloze Oene, in Vaassen op 12 oktober om 17.00 uur.

 

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.
  • Geen reacties gevonden

Terzijde

samen

Houd vol, we moeten met z'n allen door deze crisis. Houd rekening met elkaar en wees extra lief voor iedereen die dat nodig heeft.

 

Copyright www.epernet.nl

Niets mag zonder toestemming van de redactie worden overgenomen.