ZVV’s estafetteteam: echte topsporters

Ned Estafettekampioenschappen 2019 copyDe statistieken voorspelden een derde plaats, maar de werkelijkheid pakte anders uit. Zwemmers Lianne Beekman (2005), Robyn Hulleman (2006), Féline Slijkhuis (2005) en Larissa de Vos (2005), vormden afgelopen zondag 22 september 2019 het meisjes estafetteteam ‘junioren 4 en later’ van ZVV. In Eindhoven namen zij het op tegen de grote clubs van het land.

4 x 4 afstanden. Tijdens de Nederlandse Estafette Kampioenschappen zwemmen alle teams vier estafettes: 4 x 100 meter schoolslag, 4 x 100 meter wisselslag, 4 x 100 meter rugslag en 4 x 100 meter vrije slag. Deelnemers komen uit het hele land; iedereen die een team kan vormen dat de inschrijflimiet haalt, kan zich inschrijven. ‘Estafettes halen altijd wat meer energie en wilskracht naar boven dan wanneer een persoonlijk nummer wordt gezwommen. Dat was goed te zien in het zwemmen en in de genoteerde tijden’, vertelt coach Jacqueline de Waal.


Diskwalificatie.  Maar er kan ook veel mis gaan in een estafette. Al bij het allereerste startsignaal zorgde een kleine maar onmiskenbare beweging voor een diskwalificatie voor het team. Gevolg was een vervangende tijd, waarmee 36 seconden meer werden genoteerd dan het team daadwerkelijk had gezwommen. En dan te bedenken dat zij - tot hun eigen verrassing - als derde waren geëindigd op deze 4 x 100 meter schoolslag. Ook harde reglementen horen nu eenmaal bij de zwemsport.


Door buffelen. Lianne, Robyn, Féline en Larissa lieten zien echte topsporters te zijn. Na de aanvankelijke teleurstelling bundelden zij al snel weer hun krachten. In volle vaart buffelden zij door in de drie races die volgden. Zij tikten als vierde aan in de 4 x 100 meter wisselslag (4.43.59), als eerste (!) in de 4 x 100 meter rugslag (4.40.95) en als derde in de 4 x 100 meter vrije slag (4.12.89).


Negende van het land. Stuk voor stuk waren het sterke estafetteraces, in opperste concentratie afgewerkt, met mooie starts en met strakke overnames. In de uiteindelijke puntentelling prijkte ZVV als negende op de resultatenlijst, een indrukwekkende teamprestatie. Jacqueline de Waal is trots op haar pupillen: ‘Ze hebben als leeuwinnen gevochten om elke keer het beste uit zichzelf te halen. Het is een sterk en overtuigend viertal.’

Ned Estafettekampioenschappen 2019

Foto v.l.n.r.: Féline Slijkhuis, Larissa de Vos, Lianne Beekman, Robyn Hulleman.

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.
  • Geen reacties gevonden
Powered door Komento