Unieke prestatie Gerrit Peters in GP de Ketting

foto winnaars GP de Ketting 2019 AangepastBij wielerclub Houdt de Ketting Strak kennen diverse leden als geen ander hun eigen kwaliteiten. Ze weten precies met welke gemiddelde snelheid ze op een geaccidenteerd parcours rijden als ze voluit gaan. Dat bleek gisteravond wel tijdens de GP de Ketting, met als start en finish het sportcomplex van atletiekvereniging Cialfo uit Epe en onderweg twee maal de Knobbel.

Vooraf moesten de deelnemers opgeven met welke gemiddelde snelheid ze dachten het parcours over nog onbekende afstand af te leggen. Daarna kregen ze bij de start inzage over de route, niet over de afstand. Tellers en telefoons moesten bij de jury ingeleverd worden. Achteraf hoorden ze de afstand en die bleek 35 km te zijn.

En wat nog nooit eerder gebeurde in het 40-jarig bestaan van Houdt de Ketting Strak, gebeurde nu wel. Gerrit Peters presteerde het om het parcours af te leggen in een tijd die tot op de seconde nauwkeurig was. Vooraf had hij opgegeven te gaan rijden met een gemiddelde snelheid van 34.5 km/uur. Ook heel knap werk van de als tweede geëindigde Gert Bijsterbosch, want hij was slechts 2 seconden te snel bij de finish. Als derde eindigde Thirza Gorkink en zij was 7 seconden te snel.

Gertie Tellegen had de route van 35 km uitgezet, waarbij twee maal de Knobbel bij ´t Harde beklommen moest worden. Pech was er onderweg voor Chris Ronde, want hij reed lek.
Zie voor verdere uitslag: www.hdks.nl

foto winnaars GP de Ketting 2019 Aangepast

In het midden winnaar Gerrit Peters, rechts Gert Bijsterbosch en links Thirza Gorkink. Foto: Sander Pannekoek

 

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.
  • Geen reacties gevonden

 

Iets melden of vragen?
[email protected]

 

Copyright www.epernet.nl

Niets mag zonder toestemming van de redactie worden overgenomen.