Eremetaal voor ZVV’ers op nationale titelstrijd

IMG 0574a AangepastZeven zwemmers van ZVV is het gelukt startplaatsen te veroveren op de Nederlandse Junioren en Jeugd Kampioenschappen (NJJK) lange baan. Lianne Beekman, Lyke Bellert, Stijn van den Berg, Luuk Hulleman, Robyn Hulleman, Feline Slijkhuis en Larissa de Vos grepen afgelopen weekend hun kansen in Eindhoven, waarbij ze werden begeleid door trainer/coach Jacqueline de Waal.

Robyn Hulleman (2006) was er op gebrand haar Nederlandse titels op de korte baan te prolongeren op de lange baan. Het resultaat werd een variant ten opzichte van een half jaar geleden, zij won goud op de 50 meter en op de 200 meter rugslag en tikte als tweede aan op de 100 meter rugslag, goed voor zilver. Ook op de 50, 100 en 200 meter vrije slag en op de 200 meter wisselslag liet zij mooie races zien.

Lyke Bellert (2007) had acht afstanden te zwemmen in het Pieter van den Hoogenband zwemstadion. Het werd een indrukwekkend programma, met 50 en 100 meter vrije slag, 100 en 200 meter rugslag, 100 en 200 meter vlinderslag en 200 en 400 meter wisselslag, dat alles in drie wedstrijddagen. Zoals dat inmiddels een beetje bij Lyke hoort, zette zij de hoogste notering neer voor haar race op de stoere 200 meter vlinderslag. Met een tijd van 2:58.96 nam zij een welverdiende zilveren medaille in ontvangst.

Lianne Beekman (2005) startte - inclusief voorrondes - ook acht keer individueel. Haar beste noteringen waren twee vierde plaatsen op de wisselslag, namelijk op de 200 en de 400 meter. Dit bevestigt maar weer hoe allround Lianne is. Immers, voor een snelle wisselslag moet je goed zijn in zowel de vlinder- als de rugslag, de schoolslag en de borstcrawl. Ook zwom zij de 100 meter en de 200 meter vrije slag, de 50 meter schoolslag en de 50 meter vlinderslag, met prachtige resultaten.

Larissa de Vos (2005) kroop dit seizoen gevaarlijk dicht bij de landelijke toppers van haar leeftijdsgroep op de rugslag. Het was voor het eerst dat zij zich individueel kwalificeerde voor de NJJK. Bij de 100 meter rugslag in haar leeftijdscategorie hoorde een voorronde, waarin zij zich met glans plaatste voor de finale. In deze finale werd zij zesde. Haar 50 meter rugslag race was goed voor een vijfde plaats en op de 200 meter rugslag tikte zij zelfs als vierde aan.

Stijn van den Berg (2003) heeft zich toegelegd op de vrije slag. Op de 50 meter wist hij in de voorronde een startplaats te bemachtigen voor de finale. Hij zette zich met brute kracht in 25.42 seconden op de negende plaats van het land. Op de 100 meter vrije slag bleek een tijd van 56.41 helaas niet genoeg voor een plaats in de finale. Op de 200 meter vrije slag zwom hij zich naar de achttiende plaats in het eindklassement.

Luuk Hulleman (2003) wist op het laatste nippertje limieten te behalen voor deze Nederlandse kampioenschapswedstrijd. Onder het motto ‘de aanhouder wint’ was hij blij te kunnen starten op de 100 en de 200 meter vrije slag, de 100 en de 200 meter rugslag en op de 50 meter vlinderslag. Zijn beste notering was de tiende plaats op de 100 meter rugslag. Na zijn persoonlijke verbeteringen tijdens de Gelderse kampioenschappen twee weken geleden zette hij nu gelijkwaardige tijden neer, prestaties om trots op te zijn.

Feline Slijkhuis (2005) meldde zich twee keer in het stadion voor een estafette. Herstellende van een blessure die haar het hele seizoen al plaagde, waren deze estafettes een mooie kans om het seizoen goed af te sluiten. En dat deed ze. Samen met Larissa, Lianne en Robyn zette zij twee spannende races neer. Het team pakte vrijdagavond brons op de 4 x 100 meter vrije slag met een tijd van 4:14.96. Zondag draaide het estafettefeestje om de 4 x 100 wisselslag. In de formatie Larissa (rug), Feline (school), Lianne (vlinder) en Robyn (vrij) zwommen zij een tijd van 4:48.38, waarmee zij vierde werden in het eindklassement.

Voor ZVV is nu een einde gekomen aan de wedstrijden van seizoen 2018-2019. Er is hard getraind, mooi gepresteerd en veel plezier gemaakt. De zwemmers trainen nog een aantal weken op een lager pitje door en pakken na een paar weken in de zomervakantie de draad weer op.

IMG 0574a Aangepast

Op de kant, beide in blauw badpak: Larissa de Vos en Robyn Hulleman. In het water, aantikkend: Feline Slijkhuis, Lianne Beekman neemt over.

DSCN2397a Aangepast 

V.l.n.r.: Lyke Bellert, Feline Slijkhuis, Robyn Hulleman, Larissa de Vos, Lianne Beekman, Luuk Hulleman, Stijn van den Berg, Jacqueline de Waal.

 

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.
  • Geen reacties gevonden

Terzijde

samen

Houd vol, we moeten met z'n allen door deze crisis. Houd rekening met elkaar en wees extra lief voor iedereen die dat nodig heeft.

 

Copyright www.epernet.nl

Niets mag zonder toestemming van de redactie worden overgenomen.