Gelderse finalisten racen in De Koekoek

GMF 2019A AangepastZwembad de Koekoek in Vaassen was het decor van de Gelderse Minioren Finale die de KNZB Regio Oost, samen met Vaassense zwemvereniging ZVV, organiseerde. Drie ZVV-leden hadden zich er ook voor geplaatst en deden het geweldig.

 

In twee dagen werd uitgemaakt wie op dit moment de snelste zwemmertjes zijn van de provincie en dus stond er best iets op het spel. Rondom het zwembad installeerden de deelnemers zich en op de tribune was het druk. Er waren talloze vrijwilligers in touw, iedereen droeg een steentje bij. Zo zette men zich in om er een onvergetelijke wedstrijd van te maken voor de zwemmers tussen de 8 en de 12 jaar oud.

Mooie tijden werden gezwommen en trots namen de winnaars hun medailles in ontvangst. Ook voor degene die niet in de prijzen viel, was het een mooie ervaring. Immers, meedoen betekent dat je bij de snelste achttien zwemmers van jouw leeftijd hoort. En zeker als je ook nog met een persoonlijk record het bad weer uit komt, ben je een mooie ervaring rijker. Het elektronisch tijdwaarnemingssysteem was wel even wennen, maar ook dat hoorde bij de ervaring.

Ook voor de deelnemers van ZVV werden mooie tijden geregistreerd. Coach Jacqueline de Waal is trots op de deelname van drie van haar pupillen.

Timo Bourgonje (2007) laat elke keer weer zien hoe gedreven hij is om te winnen. Hoewel zijn leeftijdgenoten al in lengte doorschieten, kan Timo zich toch goed met hen meten. ,,Timo knokt tot aan de eindsprint’’, aldus Jacqueline. ,,Ook zijn minder favoriete slag, de schoolslag, gaat steeds beter lopen. Dat is heel goed voor de wisselslagraces die hij graag zwemt.’’ Timo zwom het finaleweekend zes afstanden en eindigde daarbij steeds in de top tien.

Owen Hendriks (2009) startte op vijf afstanden. Met goud op de 100 meter wisselslag en zilver op zowel de 100 meter vrije slag als de 50 meter vlinderslag behaalde hij een indrukwekkende score. Jacqueline zegt hierover: ,,Owen is een talent in de dop. Hij zet zich enorm in, maar we gaan nog wel aan de slag met de punten op de ‘i’. Daar hebben we nog alle tijd voor, moet je opletten wat er dan gebeurt.’’

Maud van der Hoeve (2008) verbeterde op vier van haar vijf afstanden haar persoonlijke records, zelfs op de 400 meter vrije slag, een race waar ze enorm tegenop zag. Jacqueline is ook heel trots op haar inzet: ,,Maud is soms nog wat terughoudend, wat angstig om zich helemaal te geven tijdens de race, maar met haar lengte, haar goede techniek en wellicht iets meer trainingsarbeid kan zij nog heel ver komen.’’ Mooie woorden van de coach.

GMF 2019A Aangepast

v.l.n.r.: Owen Hendriks, Timo Bourgonje, Maud van der Hoeve

 

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.
  • Geen reacties gevonden
Powered door Komento