VIOS nog niet zeker van deelname nacompetitie

DSC 0064 AangepastVIOS is er zaterdag in Vaassen niet in geslaagd zich definitief te plaatsten voor deelname aan de nacompetitie voor promotie. Na een 2-0 voorsprong kwam Zwart Wit’63 in de slotfase van de wedstrijd nog op gelijke hoogte.

Zwart Wit’63, dat ook nog kans maakte op de nacompetitie, moest winnen. Dat was in de 1e helft niet aan het spel van de Harderwijkers af te zien. VIOS combineerde makkelijker en hoewel de eerste kansen voor Zwart Wit waren, kwam VIOS na een half uur spelen op voorsprong. Jelle Pol, die de bal, na een fout in de opbouw, pardoes in de voet geschoven kreeg, zette direct Mehmet Ali Akalin vrij voor de keeper en hij liet 1-0 aantekenen. Vijf minuten voor rust had Mathijs Meijer de score moeten verdubbelen, maar volkomen vrijstaand schoot hij op doelman Stijn van de Belt.

Na rust kantelde het spelbeeld volkomen. Zwart Wit’63 hanteerde veelal de lange bal en VIOS kwam in de verdrukking. Jordy Ernsten had al snel de gelijkmaker op de schoen, maar raakte de bal verkeerd. VIOS viel terug op een soort “vrouwen en kinderen eerst”-voetbal en kwam nauwelijks meer op de vijandelijke helft. Halverwege de 2e helft wist VIOS de voorsprong toch te verdubbelen. Een scherpe voorzet van de net ingevallen Jaron Dijksterhuis werd door Maurice van Plateringen in eigen doel gewerkt.

Enige rust bracht dit niet in het spel van VIOS. Meer en meer werden de duels verloren van de fysiek sterkere Harderwijkers en 5 minuten later kopte Reyer Roelofsen 2-1 binnen. 10 minuten voor tijd bracht Eric Jansen met een hard schot de ploegen op gelijke hoogte. In de ruime blessuretijd drong Zwart Wit wel aan, maar door een afgekeurde goal bleef VIOS een nederlaag bespaard.

Volgende week speelt VIOS de laatste wedstrijd in Lelystad tegen Batavia’90, dat nog strijdt voor de titel. VIOS plaatst zich voor de nacompetitie als AGOVV er niet in slaagt de 3e periode te winnen.

Stand 3e periode:
VIOS 17 (+7)
CJVV 16 (+6)
AGOVV 14 (+4)

DSC 0064 Aangepast 

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.
  • Geen reacties gevonden

Iets melden of vragen?
[email protected]

Copyright www.epernet.nl

Niets mag zonder toestemming van de redactie worden overgenomen.