Snelle Jelle breekt 35 jaar oud parcoursrecord in tijdrit

Winnaars Gisolatijdrit 2019 AangepastJelle ter Weeme heeft zondag onder prima weersomstandigheden een nieuw parcoursrecord gereden tijdens de eerste onderlinge tijdrit voor leden van wielerclub ‘Houdt de Ketting Strak’ uit Emst. Het record van de Gisola tijdrit in de omgeving van Niersen, met als klap op de vuurpijl de beklimming van de Hoge Duvel, was niet minder dan 35 jaar oud.

Het parcours moest twee keer gereden worden. De totale afstand bedroeg 16,2 km. Het parcoursrecord, daterend uit 1984, stond met een tijd van 23 minuten en 18 seconden nog steeds op naam van de begin dit jaar overleden Henri Nijboer. Maar zondag sneuvelde dat record. Het was Jelle ter Weeme, die een tijd liet noteren van 23 minuten en 7 seconden, een gemiddelde van 42 km op dit zware parcours. Tussen snelle Jelle en nummer twee, Louis Boumeester, zat een verschil van bijna 57 seconden. Als derde eindigde Gerrit Peters en hij had een achterstand op de winnaar van 1 minuut en 8 seconden.

Bij de dames werd Marleen Huis in ‘t Veld winnaar.

De deelnemers konden voor aanvang opgeven met welke gemiddelde snelheid ze deze tijdrit zouden afleggen. Alle hulpmiddelen moesten wel verwijderd worden, zoals de teller. De jeugdige Berend Veerman kwam hierbij als beste uit de bus. Vooraf gaf hij op dat hij dacht te rijden met een gemiddelde van 32 km, maar hij deed dit met een gemiddelde van 31.8 km en was daardoor 8 seconden te langzaam. Als tweede eindigde Robert Leusink. Zijn opgegeven snelheid bedroeg 34,8 km per uur, maar dat werd 34,6 km. Net als winnaar Veerman te langzaam, namelijk 10 seconden. Bas Huis in ‘t Veld gaf een gemiddelde op van 33,9 km en was 11 seconden te snel, want hij reed met een gemiddelde van 34,1 km en goed voor plek drie.

Directeur Gieze Nijboer van Gisola reikte onder het genot van een kop koffie, samen met zijn zus Riza, de vele prijzen uit bij vakantiepark de Bosrand aan de Elspeterweg in Vaassen.

Voor meer info kijk op: www.hdks.nl

Winnaars Gisolatijdrit 2019 Aangepast

 

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.
  • Geen reacties gevonden

Terzijde

samen

Houd vol, we moeten met z'n allen door deze crisis. Houd rekening met elkaar en wees extra lief voor iedereen die dat nodig heeft.

 

Copyright www.epernet.nl

Niets mag zonder toestemming van de redactie worden overgenomen.