Laurora staat haar mannetje op paastoernooi SV Epe

LauroraAl jaren gaat er geen vrij moment voorbij zonder dat ze aan het ballen is. Thuis, vooral met haar broertje Revin, en bij haar club SV Epe, waar ze in de D1 (‘onder’ 12) keept. Onlangs werd ze door de KNVB zelfs geselecteerd voor de districtstraining. En in het paasweekend was Laurora van der Worp de eerste keepster op het internationale paastoernooi van haar club. Tegen clubs als AZ, Vitesse en Ajax stond ze haar mannetje.

Er zullen weinig jongens in Epe zijn die zo fanatiek met hun sport bezig zijn als Laurora. Een uurtje in haar vrije tijd niet gevoetbald is een uurtje niet geleefd. Voor haar verjaardag vraagt en krijgt ze altijd iets dat met haar favoriete sport te maken heeft: handschoenen, training op een keepersschool, een goede bal. Haar grote voorbeeld is Sari van Veenendaal, doelvrouw van Oranje. Ooit hoopt ze in haar voetsporen te treden.

In de aanloop naar het sterk bezette paastoernooi was ze behoorlijk zenuwachtig. Spelen voor zo veel toeschouwers en tegen zulke clubs is ook niet niks als je nog zo jong bent. Bovendien namen zij en haar elftal het op tegen jongens van profclubs die veel beter voetballen dan ze gewend is en ook veel zuiverder combineren en schieten. In de eerste helft van de wedstrijd tegen AZ was dat te merken, maar in de rest van het toernooi groeide de eerste vrouwelijke keeper op het jaarlijkse paastoernooi uit tot een lastig te passeren horde. Onbevreesd gooide ze zich voor kanonskogels en ging ze de duels aan met spelers die haar probeerden te passeren. AZ, de latere finalist, zag niettemin kans haar vier maal te passeren. Tegen Vitesse, dat het toernooi na strafschoppen won en drie maal scoorde, speelde ze een halve wedstrijd. Het hoogtepunt van het toernooi was de wedstrijd tegen Ajax. Op het hoofdveld, dat omzoomd werd door honderden toeschouwers. Haar eerste knappe redding leverde meteen luid applaus op. De Amsterdammers zagen kans haar drie keer te passeren, maar ze voorkwam meer treffers. ,,Ik vond het wel mooi om te kijken hoe ze aan het spelen waren. Ik vond dat ze een goed team waren en goed in het spel bleven en door konden spelen. Ze snappen denk ik iets meer van het spel en ze handelen snel’’, zei ze in haar eerste interview met een verslaggeefster van een krant. Als ze zo doorgaat, zullen er nog vele volgen.

In de drie genoemde wedstrijden richtte ik een camera op mijn buurmeisje en dat leverde onder meer de volgende actiefoto’s op.

 

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.
  • Geen reacties gevonden

Terzijde

samen

Houd vol, we moeten met z'n allen door deze crisis. Houd rekening met elkaar en wees extra lief voor iedereen die dat nodig heeft.

 

Copyright www.epernet.nl

Niets mag zonder toestemming van de redactie worden overgenomen.