VIOS moeizaam langs Advendo’57

DSC 0073 AangepastVIOS heeft zaterdag in Vaassen een even belangrijke als moeizame 2-1 overwinning behaald op Advendo’57. Met nog drie speelronden te gaan, maakt VIOS nog een goede kans op het behalen van de nacompetitie.

 

VIOS en Advendo maakten er een weinig verheffend schouwspel van. De beide ploegen gaven elkaar weinig ruimte en het droge en hobbelige veld zorgden ervoor dat veelvuldig gekozen werd voor de lange haal. VIOS begon nog wel goed aan de wedstrijd en in het eerste kwartier kwamen de Vaassenaren diverse keren gevaarlijk voor het doel van Advendo’57, maar de afronding ontbrak. Na 18 minuten kwam Advendo op voorsprong. Uit een vlijmscherpe counter wist Martijn van de Dikkenberg de ploeg uit Ederveen op een 0-1 voorsprong te brengen. In het verloop van de eerste helft raakte VIOS de controle op de wedstrijd kwijt en was Advendo nog enkele keren gevaarlijk, maar door goed keeperswerk van Bahatin Selçuk en een redding op de lijn van Stef Koldenhof liep de achterstand niet verder op. Kort voor rust kwam VIOS op gelijke hoogte. Een lage vrije trap van Jelle Pol werd door iedereen gemist, waardoor de bal pardoes het doel in stuiterde.

Gesteund door de gelijkmaker kende VIOS zijn beste periode in het eerste kwartier na rust. Nadat Nico van Roekel met een knap afstandschot de buitenkant van de paal had geraakt, ging VIOS op zoek naar de voorsprong. De treffer viel in de 49e minuut toen Lex Schoemaker een vrije trap van Pol met het hoofd klaarlegde voor Mehmet Ali Akalin, die de bal simpel kon binnentikken:2-1. VIOS kreeg diverse kansen om de voorsprong te vergroten en daarmee de wedstrijd te beslissen, maar liet dit na. Richting het einde van de wedstrijd kwam VIOS meer en meer onder druk van Advendo . Dat leverde nog een grote kans op toen Jaap van Doorn de bal voor het inschieten had na een misverstand in de VIOS-defensie. De anders zo trefzekere spits schoot van dichtbij echter recht op Selçuk die daarmee de overwinning veiligstelde.

Door het verlies van Zwart Wit’63 klom VIOS naar de vierde plaats op de ranglijst. Het volgende duel voor VIOS staat voor 11 mei op de agenda als de ploeg op bezoek gaat bij middenmoter Hoevelaken.

DSC 0073 Aangepast 

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.
  • Geen reacties gevonden

Terzijde

samen

Houd vol, we moeten met z'n allen door deze crisis. Houd rekening met elkaar en wees extra lief voor iedereen die dat nodig heeft.

 

Copyright www.epernet.nl

Niets mag zonder toestemming van de redactie worden overgenomen.