VIOS wint in extremis in Barneveld

Vandaag stond voor VIOS de uitwedstrijd tegen vv Barneveld te wachten. Een wedstrijd tegen de nummer laatst, maar ook een tegenstander waar VIOS het vaak erg lastig tegen heeft. Vorig seizoen werd er uit niet gewonnen en de thuiswedstrijd, deels tegen 10 man, van dit seizoen was ook niet makkelijk.

 

VIOS, strijdend om nacompetitie te behalen, kwam goed uit de startblokken met in de eerste vijf minuten al twee goede afstandsschoten van Jacco Verstraten en Levi Tuasela (paal). Maar Barneveld kwam op 1-0 na goed voorbereidend werk van Albert Kamara op rechts. Direct na de openingstreffer kreeg Barneveld via Fabian van Esch een goede tweede mogelijkheid. VIOS was daarna de bovenliggende partij en kreeg enkele kansen. Zo was er na ongeveer een kwartier een echte scrimmage, Mathijs Meijer kwam door over rechts, schoot, waarop de keeper goed redde, de rebound was echter voor Noah Tuasela en hij schoot vol op de paal, deze rebound viel bij Mehmet Ali Akalin en die probeerde de bal de hoek in te krullen, maar daar was de uitstekend keepende Remon de Vlieger weer. VIOS kreeg in deze eerste helft meer kansen, maar stuitte steeds òf op het aluminium òf op de keeper.

De tweede helft: Barneveld, gesteund door de voorsprong, geloofde wel in een stuntje en heeft de punten hard nodig om directe degradatie te ontlopen. In eerste minuut direct een kans voor Barneveld, maar gelukkig voor VIOS bleef het 1 – 0. Het spel van VIOS werd onzorgvuldiger en het weer steeds onaangenamer. Opeens in 68 minuut een vlammend schot van Levi Tuasela op de lat. Het publiek werd weer wakker en een minuut later maakt de topscorer van VIOS, Jelle Pol, zijn faam waar door met rechts de 1-1 te maken. Een uitslag waar beide teams niks aan hebben. Met nog 20 minuten op de klok verwacht je een spannend slot, maar dat bleef uit. Op een goede aanval in 82ste minuut na, waarin Noah Tuasela met een goed één-tweetje met Jaron Dijksterhuis weer de keeper op zijn weg vond, gebeurde er weinig. Teleurstellend was dan ook de 1-1 deze zaterdag. Maar in vijfde minuut van de blessuretijd was er een penalty voor VIOS, die onberispelijk ingeschoten werd door Noah Tuasela. VIOS won met 2-1 en blijft volop meedoen voor nacompetitie. Er zijn nog twee plekken te vergeven, waar vooralsnog Otterlo, Zwart Wit, CJVV en VIOS de beste kansen op maken.

Zaterdag 20 april speelt VIOS thuis om 14:30 uur tegen Advendo’57.

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.
  • Geen reacties gevonden

Iets melden of vragen?
[email protected]

Copyright www.epernet.nl

Niets mag zonder toestemming van de redactie worden overgenomen.