Na voorzichtig begin alle remmen los op wielerbaan

foto 2 baanclinic 23 maart 2019 AangepastDe eerste activiteiten van wielerclub Houdt de Ketting Strak uit Emst in verband met het 40-jarig jubileum zijn gestart. Her was voor de renners een heel bijzondere activiteit. Zaterdag was bij Omnisport in Apeldoorn van 12.00 – 15.00 uur de gehele wielerbaan afgehuurd. Voor het eerst in het 40-jarig bestaan mochten de leden de houten baan op voor een clinic, die de naam had meegekregen van de Henri Nijboer Baanclinic. Een ode aan de onlangs veel te jong overleden Henri Nijboer, die vanaf de oprichting lid was van de Emster wielerclub.

door Henk Boeve

Heel bijzonder was dat zowel zijn dochter Riza als zijn zoon Gieze aan deze clinic deelnamen. Na afloop was oud-ploegleider Henk Keller van Sauna Diana, woonachtig in Steenbergen, aanwezig om wat anekdotes te vertellen en vragen te beantwoorden over de tijd waarin Henri Nijboer bij zijn wielerploeg fietste.

Onder zeer deskundige leiding van een aantal mecaniciens van wielervereniging De Adelaar werd gestart met het afstellen van de baanfietsen. Daarna was het de beurt aan de trainers. Zij gaven tekst en uitleg wat de bedoeling was van deze baanclinic. En toen ging het gebeuren. De leden van de jubilerende wielerclub mochten de baan op. In het begin onderaan de baan om pionnen fietsen. De meesten waren toch wel een beetje bang om te vallen. Maar dat veranderde snel. Na een half uurtje aan het oefenen te zijn geweest, gingen de trainers voorop rijden. De snelheid werd opgevoerd. Het ging harder en harder. Als toeschouwer prachtig om te zien. Wat leert een mens dan snel. Vooral als je geen angst hebt. En wat is de wielerbaan in Apeldoorn prachtig, met name in de bochten, die wel erg stijl zijn. Maar de trainers hadden de HDKS-leden goed geïnstrueerd. Was was gelukkig maar één kleine valpartij.

Aan het eind van deze prachtige Henri Nijboer Baanclinic werd er nog een ploegenwedstrijd verreden. Een drietal renners sprong er duidelijk uit. Met een snelheid van tegen de 50 km/uur raasden Jelle ter Weeme, Chris de Ronde en Peter van Grootheest over de baan in Apeldoorn.

Zondag 7 april staat de tweede jubileum activiteit op de agenda. Dan gaan de leden van Houdt de Ketting Strak naar Molecaten Park Landgoed Ginkelduin in Leersum om deel te nemen aan een uitgepijlde MTB-tocht over de prachtige Utrechtse Heuvelrug.

foto 1 Baanclinic 23 maart 2019 Aangepast

foto 2 baanclinic 23 maart 2019 Aangepast

 

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.
  • Geen reacties gevonden

Terzijde

samen

Houd vol, we moeten met z'n allen door deze crisis. Houd rekening met elkaar en wees extra lief voor iedereen die dat nodig heeft.

 

Copyright www.epernet.nl

Niets mag zonder toestemming van de redactie worden overgenomen.