Gelijkspel Vios met bittere nasmaak

Vios begon gisteren sterk aan de ontmoeting met SP Teuge. De Vaassenaren waren overtuigend in de duels en ook voetballend de bovenliggende partij. Met opkomende backs, waarbij Levi Tuasela een belangrijke rol vervullen, veel diepgang, maar ook door het alsmaar volop druk zetten van de aanvallers Dennis de Jong en Mehmet Akalin. Hierdoor werd het een aantrekkelijke eerste helft. De ploeg liet zien over veel potentie te beschikken en speelde één van haar betere helften van dit seizoen.

 

In 20e minuut kwam Vios op een 0-1 voorsprong. Door een dieptepass werd Noah Tuasela in stelling gebracht om de score te openen. 9 minuten later werd het 0-2. Het was Mehmet Ali Akalin die de bal wist te onderscheppen en één op één kwam met de goalie van Teuge. Dennis de Jong liep goed mee, ontving de bal en scoorde. De wedstrijd leek beslist.

In de tweede helft begon Vios met waar ze was gebleven. Opnieuw werden duels gewonnen en speelde het elftal verzorgd voetbal. In de 52e minuut kreeg Teuge een vrije trap toegewezen op zo'n 30 meter van de goal. Het was Mike Droste die de ogenschijnlijk houdbare bal droog binnenschoot.

Hoewel het geloof bij Teuge langzaam terug kwam, bleef Vios goed overeind. In de 64e minuut kreeg Teuge wederom een vrije trap toegewezen. Deze leek een kopie van de vorige, maar op zo’n 40 meter en daarmee werd het toch 2-2. Toch bleef Vios er in geloven en zette de ploeg Teuge onder druk.

Na een blessurebehandeling bij de scheidsrechter werd de wedstrijd na zo'n 7 minuten hervat. Een goed lopende aanval werd uiteindelijk in de 85e minuut afgemaakt door Levi Tuasela. Met deze 2-3 leek Vios toch te krijgen waar het recht op had.

In de 90e minuut kreeg Teuge opnieuw een vrij trap toegewezen die na een scrimmage werd veredeld tot de gelijkmaker door Dave Bijsterbosch. De assistent scheidsrechter zag een overtreding hieraan vooraf gaan, maar scheidsrechter Jansen besloot anders. Een minuut later was Bijsterbosch opnieuw de gevierde man. Volgens de assistent scheidsrechter vanuit buitenspelpositie, maar scheidsrechter Jansen overruled hem ook hier weer. Waardoor Teuge de winnende 4-3 leek te scoren.
Vios trapte na deze goal af met nog maar 10 spelers. Dennis de Jong was inmiddels met een tweede gele kaart van het veld gestuurd. De aftrap was direct de inleiding van het laatste doelpunt van de wedstrijd. Het was Mathijs Meijer die de diepte werd ingestuurd. Hij kwam oog in oog met de keeper en knalde in de 96e minuut de verdiende gelijkmaker tegen te touwen.

 

Een wedstrijd die in de eerste helft beslist leek, maar die de Vaassenaren nog lang zal bij blijven. Een gelijkspel met een bittere nasmaak.

Volgende week reist Vios naar Wekerom om het op te nemen tegen SDS 55.

 

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.
  • Geen reacties gevonden
Powered door Komento