VIOS werkt achterstand weg en neemt revanche op AGOVV

vios agovvVIOS doet het in thuiswedstrijden aanmerkelijk beter dan op vreemde bodem. Gisteren stond de derby met AGOVV op het programma. De uitwedstrijd was onnodig verloren gegaan na een mooie voorsprong. De grensrechter van de thuisclub speelde toen een bedenkelijke rol. Deze middag in maart met harde wind moest er worden gevoetbald op het kunstgrasveld. Dit was voor de toeschouwers een uitdaging, omdat men vol in de wind stond.

VIOS speelde in de eerste helft met tegenwind, maar kwam veel beter uit de startblokken dan de Apeldoorners. AGOVV oogde apathisch en VIOS was de bovenliggende partij. Dit resulteerde in de 10e minuut in de openingsgoal voor VIOS. Een bal van Joas Pol werd met het hoofd verlengd door Dennis de Jong en verdween in de verre bovenhoek van het doel van AGOVV. In de 15e minuut eindigde een lob van dezelfde De Jong boven op het dak van het doel. Zo was er het eerste half uur geen reden tot zorg voor de Vaassenaren. AGOVV beperkte zich tot lange ballen en opportunistisch spelen. In de 30e minuut kon de doelman van VIOS de bal niet voldoende wegwerken, waardoor Lars Hoekman namens AGOVV gelijk kon maken :1-1. Een totaal onnodige en onverwachte tegengoal. Vanaf dat moment begon AGOVV er weer in te geloven en ging men meer vooruit spelen. VIOS verslapte wat en liet het overwicht uit de handen glippen.

In de 2e helft had VIOS de wind mee, maar had daar geen merkbaar voordeel van. Er werden veel onnodige fouten gemaakt en er was veel balverlies, waardoor de blauwwitten in het zadel werden geholpen. AGOVV speelde slimmer en de ervaring van sommige spelers maakte het mogelijk af en toe gevaarlijk uit te breken. Mooi voetbal was er lange tijd niet te zien op het immer groene kunstgras. In de 54e minuut schoot Joey Bosz na een goed teruggelegde bal diagonaal in de VIOS-goal: 1-2. VIOS leek hier niet van terug te hebben en menigeen ging al uit van een zuur verlies tegen een minder begaafde maar wel stugge tegenstander. De Apeldoornse voetbalclub had veel fysieke inzet nodig om VIOS van zich af te houden en de Vaassense voorhoedespelers moesten menige tackle ontwijken.

Na een wat machteloze periode werd er de laatste tien minuten meer druk gezet en was er een vrije trap voor de geelzwarten in de 88e minuut. Jelle Pol plaatste zich achter de bal. ‘Concentratie, dit moet ‘m zijn’ werd door de technische staf het veld in geroepen. De vrije trap ging dwars door de verdediging ineens in de verre hoek achter de AGOVV-sluitpost: 2-2. Een gelijkmaker waar menig VIOS-aanhanger tevreden mee was geweest. Ook AGOVV verzoende zich blijkbaar met een puntendeling. VIOS drong echter nog aan.

In de extra tijd was er een goede bal van Levi Tuasela die door Jelle Pol zuiver werd ingeschoten: 3-2. Een sportieve revanche na de 3-2 nederlaag in Apeldoorn. Ook nu speelde de grensrechter van de gasten af en toe een dubieuze rol, ook na een vermaning van de goed leidende scheidsrechter. Vreemd dat op dit niveau een wedstrijd zo beïnvloed kan worden. VIOS kan zich aanrekenen dat het niet in staat was meer dan 40 minuten te domineren, terwijl talent volop aanwezig is. Maar kan wel de goede kant opkijken met nog wat (op papier) zwakkere tegenstanders voor de boeg.

vios agovv 

 

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.
  • Geen reacties gevonden
Powered door Komento