Puntendeling VIOS in matig duel

DSC 0042 AangepastIn de tweede wedstrijd in het nieuwe jaar, thuis tegen CJVV, kon VIOS vandaag weer beschikken over Joas Pol en Dennis de Jong, die als routiniers belangrijk zijn voor de vele jonge teamgenoten. Ook Mehmet Ali Akalin is weer terug in Vaassen, maar speelde deze keer nog niet.

Waar de uitwedstrijd tegen de Christelijke Jongelieden Voetbal Vereniging uit Amersfoort (opgericht in 1920!) in een 3-1 nederlaag eindigde, was het voor VIOS nu zaak de punten in eigen huis te houden. Bij het begin van de wedstrijd was de gedrevenheid echter ver te zoeken bij de Vaassenaren en was het duidelijk dat de spelers van CJVV elkaar beter konden vinden. Het veldspel was beter verzorgd dan dat van VIOS. Veel snel balverlies leidde al vroeg in de wedstrijd tot een paar kansen voor de gasten, maar keeper Bahatin Selҫuk kon met goede reflexen redden. In de 7e minuut was het wel raak. Door slecht uitverdedigen kon Kees Hoekstra namens CJVV eenvoudig de bal langs Selҫuk plaatsen, zodat het 0-1 werd. Op de ranglijst ontlopen de twee ploegen elkaar niet veel, maar op het veld was CJVV de betere ploeg. De passes van VIOS kwamen bijna niet aan. De slordigheid en de harde wind maakten de wedstrijd niet beter. In het tweede deel van de eerste helft toonde VIOS meer inzet, waardoor de strijd meer gelijkop ging.

Na de pauze begon VIOS beter, met de wind deels in de rug. Kort achter elkaar waren er twee corners richting het doel van CJVV, maar zonder resultaat. In de 8e minuut had Dennis de Jong een goede mogelijkheid, maar zijn inzet werd tot corner verwerkt. Uit de hoekschop van Noah Tuasela kon Lex Schoemaker zuiver inkoppen. Een mooie en op dat moment ook wel verdiende gelijkmaker. In de 19e minuut was er een hard schot van Jelle Pol, die het doel net miste. Door inzet en hard werken werd VIOS gelijkwaardig aan de gasten, die beter speelden tot dan toe, maar blijkbaar nu wat meer last van de harde wind hadden. Rick van ’t Einde werd gewisseld voor Matthijs Meijer. Jelle Pol was attent bij de rebound van een inzet op het doel van CJVV, maar de bal kon worden gekeerd. De wissel van Jelle voor Jacco Verstraten gaf weer wat nieuwe impulsen, maar echte kansen kwamen er niet. CJVV kon zelfs nog een slotoffensief inzetten, maar de defensie van VIOS stond goed. De wissel van Jaron Dijksterhuis voor Daan Gorelikow was te laat om nog echt iets te forceren. Het gelijke spel was dan ook terecht in de ogen van velen.

VIOS is een middenmoter en een periodetitel lijkt lastig te behalen. Daarvoor was het spel te mager. Meer inzet en concentratie aan het begin van de wedstijd had vanmiddag het verschil kunnen maken. De sportieve wedstrijd werd goed geleid door scheidsrechter Willems, die de kaarten op zak hield deze middag.

DSC 0042 Aangepast 

 

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.
  • Geen reacties gevonden

Iets melden of vragen?
[email protected]

Terzijde

Ons buitengebied is vergeven van percelen waarop kerstbomen, buxussen en ander landschaps ontsierend groen wordt geteeld. Wij vinden dat verschrikkelijk. En het ergste is, dat de gemeente er nog vrolijk aan meewerkt ook om nog eens een terrein van 36 voetbalvelden groot te bestemmen voor kerstbomen. Hoe haal je het in je hoofd! Vraag eens rond hoeveel mensen dat wèl mooi vinden. Nog even en we houden geen weiland meer over. Bescherm het landschap eens, in plaats van een bedrijf dat te laten verpesten! Hé, 'bescherm het landschap' is ook de naam van een actiegroep en website die zich daar tegen verzet. Goed werk mensen! Hulde!Laten we het netjes houden: de actieve communicatie die burgemeester Hans van der Hoeve in zijn nieuwjaarstoespraak beloofde, laat nog wat te wensen over. Zo heeft de gemeente niet het (slechte) nieuws gecommuniceerd dat ze de komst van nog meer megastallen mogelijk heeft gemaakt. Alleen D66, GroenLinks en de PvdA toonden voldoende gezond verstand om daar tegen te zijn. Gelukkig is er een actiegroep met een website die dat nieuws bekend maakt en er tegen in het verweer komt. Ook onder de vlag van 'bescherm het landschap'!De inspraakprocedure loopt nog, de Tweede Kamer moet er nog over praten, de EU is er nog niet uit, maar Cora van Nieuwenhuizen verkondigt nu al: Lelystad Airport gaat door, we krijgen hier op de Veluwe een bonk herrie boven onze hoofden. Lak aan de democratie, lak aan het volk, lak aan Natura 2000.Dit verhaal van Daniël Verveer deed me denken aan een verhaal dat ik een tijd geleden toegestuurd kreeg. De grootste klimaatvervuilers zijn de generaties na onsVA01 2019 VP

Alles over de nieuwe VA-krant die deze week verschijnt is hier te lezen.Een wel heel intrigerende foto uit Syrië in de Volkskrant staat hier.Wat een geweldige serie is Tyisch Veluwe, van maandag t/m donderdag vanaf 19.15 uur op NPO 2. Mensen om van te houden, in al hun eenvoud. Een absolute aanrader.Leuk interview in NRC met Marc Overmars over zijn werk.Epe mien däärpien deel 3 van Gert van den Esschert ligt nog in de winkel en daar is nu deel 1 ook bij gekomen. Het is de vierde herdruk van het succesvolste boek uit de serie, waar nog steeds veel vraag naar is. Snel naar de winkel of bestellen bij Uitgeverij Gelderland, voordat het weer uitverkocht is!Het is al even geleden dat het geplaatst is, maar daarom niet minder actueel en de moeite waard: Simon Kuper in het AD over hoe het zo ver heeft kunnen komen met de Brexit. Een kostelijk en verhelderend verhaal! Klik hier.Copyright www.epernet.nl

Niets mag zonder toestemming van de redactie worden overgenomen.