Van der Hulst verrast bij schoolschaakstrijd

Ontwikkelingen kunnen snel gaan bij het schoolschaak voor basisscholen in de gemeente Epe. De Van der Hulstschool heeft iedereen verrast met het behalen van twee finaleplaatsen. Het is vele jaren geleden dat de christelijke school uit Epe een rol van betekenis speelde bij de jaarlijkse titelstrijd.

De voorronde van het schoolschaak vond vanmiddag plaats in de aula van regionale scholengemeenschap Noord Oost Veluwe in Epe. De finale volgt een week later in jenaplanschool ’t Hoge Land. Behalve de twee teams van de Van der Hulstschool plaatsten ook ’t Hoge Land 1 en de Gildeschool zich voor de finale. ’t Hoge Land kan daardoor de wisselbeker verdedigen.

Het is overigens geen unicum dat twee teams van één en dezelfde school doordringen tot de finale. Eerder lukte dat ’t Hoge Land, K. Norelschool en in het verleden de Gildeschool. Het zijn de basisscholen waar veel en regelmatig wordt geschaakt. Bij de Van der Hulstschool hebben schaaklessen ook effect gehad. Het is vooral ten koste gegaan van de Bernardusschool en de K. Norelschool. De eerste teams van beide scholen eindigden op een derde plaats en misten daardoor de finaleronde.

Zoals gebruikelijk lag de organisatie van het schoolschaak in handen van vrijwilligers van schaakvereniging De Zeven Pionnen. Het toernooi beleefde dit jaar al de 49e editie. Er werd sportief strijd geleverd in bijzijn van opmerkelijk veel bezoekers, vooral ouders en grootouders.

De uitslag groep A:
1. ’t Hoge Land 8 punten; 2. W.G. van der Hulstschool 1 eveneens 8 punten; 3. Bernardusschool 1 6 punten; 4. K.Norelschool 2 5 punten; 5. School met de Bijbel Oene 2 2 punten en 6. Hoge Weerdschool 1 1 punt.

Groep B: 1. Van der Hulstschool 2 7 punten en Gildeschool eveneens 7 punten; 3. K. Norelschool 1 5 punten; 4. Hoge Weerdschool 2, ’t Hoge Land 2 en Bernardusschool 2 allen 3 punten en 7. School met de Bijbel Oene 1 2 punten.

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.
  • Geen reacties gevonden

Terzijde

samen

Houd vol, we moeten met z'n allen door deze crisis. Houd rekening met elkaar en wees extra lief voor iedereen die dat nodig heeft.

 

Copyright www.epernet.nl

Niets mag zonder toestemming van de redactie worden overgenomen.