VIOS hervat competitie met winst op Teuge

DSC 0057 AangepastVIOS is zaterdag goed uit de winterstop gekomen door de derby tegen Teuge winnend af te sluiten. Vooraf waren er aan Vaassense kant de nodige zorgen door het ontbreken van een tweetal ervaren spelers. In een enigszins aangepaste formatie, waarin Lex Schoemaker als extra middenvelder kort voor de defensie in de basis stond, liet VIOS zich van zijn beste kant zien.

De eerste kans was echter voor Teuge. Al vroeg in de wedstrijd werd de snelle Frank Boers gelanceerd, maar Ruben Wientjes wist zijn voorzet niet af te ronden. Daarmee is meteen de gevaarlijkste aanval Teuge van de eerste 40 minuten vermeld en daarna nam VIOS het heft in handen. De sterk spelende Jacco Verstraten stelde de Teuge defensie voor grote problemen. Nadat twee eerdere pogingen rakelings het doel misten, wist hij in de 18e minuut uit een vloeiende aanval VIOS op 1-0 te brengen. Kort daarop kreeg Rick van ’t Einde na defensief geklungel een unieke mogelijkheid om de voorsprong te verdubbelen, maar Teuge-doelman Joost Veldwijk reageerde attent. Tien minuten voor rust verscheen Verstraten na een klutsbal opnieuw alleen voor Veldwijk. Zijn inzet raakte de paal, maar Matthijs Meijer kon de terugspringende bal binnen werken. Terwijl het publiek al richting kantine trok, kwam Teuge op slag van rust uit het niets terug in de wedstrijd, toen Laurens Pas uit een corner van dichtbij raak knikte: 2-1.

Gesterkt door de aansluitingstreffer voerde Teuge na rust de druk flink op. Een kwartier lang moest de jeugdige VIOS-defensie alle zeilen bij zetten om de gelijkmaker te voorkomen, maar toen Noah Tuasela na zwak verdedigen 3-1 scoorde, was de wedstrijd gelopen. Jelle Pol trof met een geweldig afstandschot nog de lat en de paal stond een tweede treffer van Tuasela in de weg, zodat Teuge nog blij mocht zijn dat de nederlaag niet hoger uitviel. Diep in blessuretijd wist Mike Drost van afstand nog 3-2 te scoren, maar de terechte overwinning van VIOS kwam niet meer in gevaar.

IJs en weder dienende reist VIOS volgende week af naar Wekerom, voor het duel tegen het als elfde geklasseerde SDS’55

DSC 0057 Aangepast 

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.
  • Geen reacties gevonden
Powered door Komento