ZVV’ers oogsten 10 medailles en 20 persoonlijk records op NK

ZVV NJJK kb dec 2018 AangepastAan een Nederlands kampioenschap meedoen is nooit vanzelfsprekend. Een aantal leden van ZVV traint er vrijwel dagelijks voor en zeven van hen wisten daadwerkelijk een startplaats te bemachtigen: Lianne Beekman, Lyke Bellert, Luuk Hulleman, Robyn Hulleman, Feline Slijkhuis, Jade Tilman en Larissa de Vos.

Het toernooi dat 13 t/m 16 december werd gehouden in Eindhoven, kende zeven deelwedstrijden op de korte baan voor de snelste junioren en jeugd van het land. Dat, in combinatie met het imposante Pieter van den Hoogenband Zwemstadion als strijdtoneel, maakte het een overweldigend avontuur voor zowel de zwemmers als voor coach Jacqueline de Waal.

Lianne Beekman (2005) had zo’n vol programma dat zij zich na elke race steeds weer moest voorbereiden op de volgende. Bij haar leeftijdscategorie hoort de uitdaging van voorrondes en finales en dat maakte het allemaal extra intensief. Maar Lianne is een taaie, dus zwom zij zich er soepel doorheen. Zij presteerde het een paar flinke persoonlijke records neer te zetten, zoals een 10 seconden verbetering op haar toch al scherpe 400 meter wisselslag. Het scorebord gaf 5:18:88 weer. Al met al won Lianne een gouden, twee zilveren en drie bronzen medailles.

Robyn Hulleman (2006) mocht ook elke deelwedstrijd aan de bak en was op zondagmiddag nog zo fris en enthousiast dat zij zelfs 11 seconden afzwom van haar onlangs gezette tijd op de 400 meter wisselslag. Zo staat haar persoonlijk record nu op 5:42:41 op de korte baan. Haar rugslag loopt dit seizoen als een trein. Dat, gecombineerd met een ijzeren wil om te winnen, leverde Robyn twee gouden en een zilveren medaille op.

Lyke Bellert (2007) maakte als eerstejaars junior haar debuut op een NJJK. En hoe. Niet alleen had zij genoeg limieten om zich zeven keer in te schrijven, zij zwom zich met haar favoriete slag naar het erepodium. Op de stoere 200 meter vlinderslag tikte zij namelijk als tweede aan en werd beloond met zilver. Ook Lyke sloeg haar persoonlijk record op de 400 meter wisselslag aan diggelen. Met een verbetering van 10 seconden staat haar tijd nu op 6:04:57.

Feline Slijkhuis (2005) en Luuk Hulleman (2003) kregen beiden één kans om te knallen, maar werden geconfronteerd met teleurstelling. Hoewel Feline een mooie race zwom op de 400 meter wisselslag, zag de jury een ongelijkheid in haar vlinder-beenslag. Ook een diskwalificatie kan bij de zwemsport horen, maar het blijft lastig om daarmee om te gaan. Voor Luuk lukte het niet om op stoom te komen tijdens de 200 meter vrije slag. Het resultaat was een prachtige elfde plaats, maar met een tijd die twee seconden hoger lag dan zijn persoonlijk record, had hij op meer ingezet. Ook dat kan bij de sport horen.

De juniorenmeiden van ZVV bemachtigden met elkaar een startplek voor twee estafettes. Dat werden twee geweldige races. Door eensgezind rond de 1:05:00 te zwemmen op de 100 meter vrije slag, zetten Feline Slijkhuis, Larissa de Vos (2005), Jade Tilman (2005) en Robyn Hulleman hun estafettetijd neer op 4:20:82. Dit was goed voor een zesde plaats in het klassement. Robyn Hulleman, Feline Slijkhuis, Lianne Beekman en Jade Tilman sloten op zondag het toernooi af met een zinderende 4 x 100 meter wisselslag. 4:44:23 minuten na het startsein finishten zij als vierde, slechts een fractie na de ploeg van Aqua Novio ’94 die brons won.

De medailles op een rij:

Lianne Beekman:
Goud: 200 meter vlinderslag
Zilver: 100 meter vlinderslag, 100 meter schoolslag
Brons: 200 meter wisselslag, 400 meter wisselslag, 50 meter vlinderslag

Robyn Hulleman:
Goud: 100 meter rugslag, 200 meter rugslag
Zilver: 50 meter rugslag

Lyke Bellert:
Zilver: 200 meter vlinderslag

ZVV NJJK kb dec 2018 Aangepast

V.l.n.r. en v.b.n.b.: Jade Tilman, Luuk Hulleman, Feline Slijkhuis, Lyke Bellert, Larissa de Vos, Robyn Hulleman, Lianne Beekman.

 

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.
  • Geen reacties gevonden
Powered door Komento