Jongensboek-einde voor Ruben Soppe bij VIOS

ViosIn de zaterdag 3e klasse B waarin VIOS dit seizoen speelt, is een duidelijke rangorde ontstaan. Nieuwland ASC uit Amersfoort en Batavia’90 uit Lelystad gaan uitmaken wie er kampioen wordt. Tussen de plaatsen drie en dertien zit niet veel verschil. Bij een overwinning kun je in één dag vijf plaatsen stijgen. Op plaats veertien staat v.v. Barneveld met vijf punten. Dit was zaterdag de tegenstander van VIOS. VIOS staat op de vijfde plaats met vijftien punten. Een overwinning moest dus mogelijk zijn, alhoewel dit altijd lastige wedstrijden zijn. Het was echt een slechte wedstrijd. VIOS speelde ongeconcentreerd en slordig. De wedstrijd kreeg echter een jongensboek-einde. 

VIOS begon goed met een grote kans voor Dennis de Jong in de tweede minuut. In de tiende minuut ging het volledig mis. Joas Pol verspeelde de bal op 20 meter van het eigen doel. Barneveld had deze competitie tot nu toe vijf keer gescoord en Adem Sanli kreeg echt een cadeautje: 0-1. Vervolgens speelde Barneveld zichzelf uit de wedstrijd. Met commentaar en gele kaarten was het Barneveld die VIOS terug in de wedstrijd bracht. In de 28ste minuut werd een cornerbal in eigen doel gewerkt 1-1. In de 37ste minuut kreeg Jacco Verstraten een dot van kans op 10 meter vrij voor het doel. In de 38e minuut kreeg Barneveld een terechte rode kaart voor natrappen. Coen Fieret vond dat hij werd vastgehouden en reageerde daarop met een trap zonder dat de bal in de buurt was. De jonge en goed leidende scheidsrechter Gidding had dit gezien en trok de rode kaart. In de 40ste minuut gaf Stef Koldenhof een breedtepass voor het doel die werd onderschept, waardoor Barneveld zijn tweede kans kreeg. Doelman Bahatin Selcuk voorkwam een tegengoal.

In de tweede helft kwam VIOS anders uit de kleedkamer. De ploeg probeerde tegen tien man voetballend een oplossing te vinden. Dit lukte niet. In de 73ste minuut was er de eerste goede aanval van VIOS. Op een voorzet van Stef Koldenhof schoot Noah Tuasela op de paal. De wedstrijd kabbelde voort tot het eind. Toch kwam het uiteindelijk nog goed voor VIOS. Ruben Soppe speelde zijn laatste thuiswedstrijd voor VIOS. Hij is bezig aan zijn zevende seizoen en gaat in januari terug naar zijn geboortestad Coevorden. In de 90ste minuut werd Ruben Suppe aangespeeld op de middellijn en was hij niet te houden voor zijn drie tegenstanders. Hij legde binnen de zestien de bal klaar voor Noah Tuasela en via de keeper en de binnenkant van de paal kwam VIOS voor met 2-1. Met één van zijn beste acties van de afgelopen zeven seizoenen nam Ruben Soppe afscheid van VIOS. In de blessuretijd nam Barneveld veel risico. Levi Tuasela, die sinds drie wedstrijden een basisplaats heeft en een prima wedstrijd speelde, gaf een fijne voorzet die door Dennis de Jong op de paal werd gekopt, waarna Jelle Pol de terugkomende bal in het doel kopte: 3-1.

Uiteraard werd Ruben Soppe uitgeroepen tot man van de wedstrijd en er werd tevens op een prachtige manier afscheid van hem genomen. VIOS heeft nu achttien punten en speelt volgende week een uitwedstrijd bij Terschuurse Boys.

Vios

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.
  • Geen reacties gevonden

Terzijde

samen

Houd vol, we moeten met z'n allen door deze crisis. Houd rekening met elkaar en wees extra lief voor iedereen die dat nodig heeft.

 

Copyright www.epernet.nl

Niets mag zonder toestemming van de redactie worden overgenomen.