Eenvoudige overwinning van VIOS tegen acht Hoevelakers

IMG 0038 AangepastTevreden gezichten in Vaassen nadat VIOS zaterdag in de strijd om een plek in het linkerrijtje een eenvoudige 4-1 overwinning op Hoevelaken behaalde. Gesprek van de dag waren echter de drie rode kaarten aan de kant van Hoevelaken. In een verder uitermate sportieve wedstrijd werd Hoevelaken al vroeg in de tweede helft tot een achttal gereduceerd, waardoor een overwinning van VIOS uiteindelijk niet kon uitblijven.

 

Vanaf het eerste fluitsignaal trokken beide ploeg vol ten aanval en al snel waren er voor beide ploegen mogelijkheden om de score te openen. Door weifelend uitkomen van Hoevelaken-doelman Sjoerd Kloppenburg kon de doorgebroken Jacco Verstraten VIOS in de 11e minuut op voorsprong zetten. Door een dekkingsfout van Stef Koldenhof kreeg Patrick Kloppenburg vrije doortocht en hij zorgde 10 minuten later eenvoudig voor de gelijkmaker. Kort daarop viel de eerste rode kaart. Doelman Kloppenburg koos er nu wel voor om uit te lopen, maar hij kwam te laat en kon Noah Tuasela net buiten het strafschopgebied alleen door een overtreding van scoren afhouden. Vijf minuten lang regende het kansen voor VIOS, maar met kunst- en vliegwerk wist de ingevallen doelman Kjeld van den Heuvel zijn doel schoon te houden. Nadat Hoevelaken de organisatie enigszins had hersteld, viel kort voor rust de tweede rode kaart. Robin Elverding vloerde bewust Dennis de Jong en onderbrak daarmee een veelbelovende VIOS-aanval.

Na rust ging VIOS direct op zoek na de winnende treffer. Noah Tuasela leek in de 50e minuut de 2-1 binnen te koppen, maar John Kok schoot zijn keeper te hulp door de bal uit het doel te slaan, waardoor Hoevelaken een derde rode kaart moet incasseren. Door een geweldige reflex op de aansluitende penalty van Jelle Pol wist Van den Heuvel Hoevelaken nog in de race te houden. Een kwartier lang kon VIOS geen gaten vinden in het noodgedwongen massaal verdedigende Hoevelaken. Het is sneu dat juist de uitblinkende invaller doelman Van den Heuvel door een fout de beslissing inleidde toen hij een afstandschot niet onder controle kreeg, waardoor Jelle Pol de ban kon breken. In de slotfase scoorde Pol met een afstandschot 3-1 en kreeg hij in de slotminuut ook de gelegenheid om vanaf 11 meter zijn eerdere misser te herstellen.

Door de overwinning stijgt VIOS naar de 7e plek op de ranglijst en gaat het volgende week in Ederveen bij Advendo’57 op jacht naar de eerste uitoverwinning.

IMG 0038 Aangepast 

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.
  • Geen reacties gevonden

Terzijde

samen

Houd vol, we moeten met z'n allen door deze crisis. Houd rekening met elkaar en wees extra lief voor iedereen die dat nodig heeft.

 

Copyright www.epernet.nl

Niets mag zonder toestemming van de redactie worden overgenomen.