Jelle ter Weeme heeft weer vleugels in cross

cross 2Vanaf de start lag de latere winnaar, de 17-jarige Jelle ter Weeme, aan kop tijdens de zaterdag verreden Rabobank-Sportsbalmcross, die voor de 28ste keer verreden werd rondom de zandbult aan de Dellenweg in Epe, tegenover het hertenkamp.

(door Henk Boeve)

De wedstrijd ging over 45 minuten plus één ronde en dat betekende voor Jelle elf rondjes als een gek te keer gaan. Ook in 2017 won hij.

De grootste winst pakte hij al in de eerste ronden. Zijn voorsprong bedroeg toen steeds rond de minuut op een groepje met o.a. Willem van Essen, Lionel Bouma en Joost van Oosterhout. Uiteindelijk won hij met een voorsprong van 2 minuten en 7 seconden op nummer twee, Lionel Bouma. De start van Bouma was niet over naar huis te schrijven. In het begin lag hij op de vijfde plaats met een forse achterstand. Ronde voor ronde klom hij een plekje op om uiteindelijk eervol als tweede te eindigen. Als derde eindigde Joost van Oosterhout en hij had op de streep een achterstand van 3 minuten en 8 seconden op winnaar Jelle ter Weeme.

De organisatie was in handen van wielerclub ‘Houdt de Ketting Strak’ uit Emst; het was de laatste wedstrijd in 2018.

De uitslag:

1. Jelle ter Weeme
2. Lionel Bouma
3. Joost van Oosterhout
4. Gerrit Peters
5. Willem van Essen Jr.
6. Hans Peters
7. Gert Bijsterbosch
8. Chris Ronde
9. Erwin Horst
10. Robert Leusink
11. Sander Pannekoek
12. Henry Jacobs
13. Bas Huis in ´t Veld
14. Peter van Grootheest
15. Jurgen Kocken
16. Bert Elskamp

 cross 1

cross 2

cross 3

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.
  • Geen reacties gevonden

Terzijde

samen

Houd vol, we moeten met z'n allen door deze crisis. Houd rekening met elkaar en wees extra lief voor iedereen die dat nodig heeft.

 

Copyright www.epernet.nl

Niets mag zonder toestemming van de redactie worden overgenomen.