VIOS doet zichzelf te kort bij AGOVV

IMG 2453 AangepastOp sportpark Berg en Bos werd zaterdag om 14.30 uur afgetrapt voor de streekderby tussen AGOVV en c.s.v VIOS Vaassen. Voorafgaand hadden beide teams in vier wedstrijden zess punten weten te behalen. Naast het prestige waren de drie punten voor beide ploegen van belang om de aansluiting met de middenmoot te behouden.

 

Na het eerste fluitsignaal begonnen beide teams afwachtend. Het spel speelde zich voornamelijk af op de helft van de blauwen. AGOVV had de bal en VIOS zette de tegenstander goed onder druk.
In de 19e minuut slaagde AGOVV er toch in om over de middenlijn te komen en een eerste aanval op te zetten. Het was Diego Klein die over de linker flank wist door te komen en een assist afleverde aan Moreno Schoenmakers. Hij twijfelde niet en schoot de 1-0 knap binnen.

Na deze tegenslag ging VIOS op zoek naar de gelijkmaker. Met deze overtuiging werd het veldspel van de Vaassenaren aanzienlijk beter. Er werd beter gecombineerd, waardoor VIOS de tegenstander met de rug tegen de muur zette. Dit resulteerde in een aantal doelpogingen die door ex-VIOS goalie Mike Koldenhof konden worden gekeerd.

In het laatste kwartier van de eerste helft drukte routinier Jelle Pol zijn stempel op de wedstrijd. Met een goed genomen hoekschop bracht hij Joas Pol in stelling om de gelijkmaker in te koppen. De bal werd echter opnieuw gepareerd door doelman Koldenhof. Maar een aantal minuten later had de doelman geen antwoord op de vrije trap van Jelle Pol. Op zo’n 20 meter voor de goal mocht de Vaassenaar aanleggen en hij krulde de bal op prachtige wijze naar de linker kruising.

VIOS bleef goed voetballen en ging nog voor rust op zoek naar de voorsprong. In de 44e minuut zette VIOS haar laatste aanval van de eerste helft op. Na een goede combinatie tussen Jaron Dijksterhuis en Noah Tuasela kwam de bal voor de voeten van opnieuw Jelle Pol. Hij haalde verwoestend uit en schoot VIOS naar een verdiende voorsprong: 1-2.

In de tweede helft ging VIOS verder met waar het was gebleven. De vele balveroveringen leidden een viertal kansen in voor o.a. Jacco Verstraten en Dennis de Jong. Maar de eindpass was òf niet goed òf kwam helemaal niet aan, wat in voorgaande wedstrijden ook vaak het probleem was. Na elf minuten te hebben gespeeld in de tweede helft was het Diego Klein die aan het eind stond van een AGOVV-counter en de 2-2 binnen kon tikken.

In de 63e minuut werd Dennis de Jong in het 16 metergebied naar beneden getrokken door AGOVV-verdediger Rogier van Geerenstein. Daar waar iedereen dacht aan een strafschop, durfde de scheidsrechter hier geen beslissing te nemen. Een cruciaal moment, waarna de blauwen langzaam de regie naar zich toe trokken en de laatste 20 minuten wist te domineren zonder echt gevaarlijk te worden. Ook VIOS wist geen vuist meer te maken, waardoor wedstrijd leek af te stevenen op een gelijkspel.

Toch was het de individuele kwaliteit van AGOVV die de wedstrijd in het nadeel van VIOS deed beslissen. Het was Lars Hoekman die in de 87e minuut vanaf het middenveld naar voren soleerde en de bal langs doelman Maikel Gerritsen kon schuiven. Daarmee eindigde deze streekderby met een 3-2 overwinning voor AGOVV.

Zaterdag speelt VIOS de thuiswedstrijd tegen SDS ’55 dat met één punt meer op plek acht staat van de ranglijst. Opnieuw een belangrijke wedstrijd om aansluiting te vinden bij de middenmoot. Willen de mannen van trainer Amzand aanspraak maken op de overwinning, dan zullen ze evenveel passie moeten tonen als in de afgelopen weken. En op cruciale momenten moeten toeslaan om hun inzet te belonen met een overwinning.

IMG 2453 Aangepast 

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.
  • Geen reacties gevonden

Terzijde

samen

Houd vol, we moeten met z'n allen door deze crisis. Houd rekening met elkaar en wees extra lief voor iedereen die dat nodig heeft.

 

Copyright www.epernet.nl

Niets mag zonder toestemming van de redactie worden overgenomen.