Sander Pannekoek wint Bart Kamphuisrit

foto winnaars Bart Kamphuis rit 9 september 2018 AangepastSander Pannekoek (Vaassen) is winnaar geworden van de Bart Kamphuisrit voor leden van wielerclub Houdt de Ketting Strak uit Emst. Als tweede eindigde Cora Bosboom (Epe) en derde werd Hermen Jan van Petersen (Emst).

 

(door Henk Boeve)

Bij de Bart Kamphuis rit moeten alle tellers en telefoons ingeleverd worden bij de jury, want voor de deelnemers is de afstand onbekend. Wel moet vooraf gezegd worden met welk een gemiddelde snelheid ze de rit willen fietsen. Achteraf werd bekend gemaakt dat de afstand 61,65 km was.
Winnaar Pannekoek had opgegeven dat hij wilde fietsen met een gemiddelde snelheid van 33.3 km/uur. Bij de finish bleek dat Pannekoek iets te langzaam gefietst had, namelijk 20 seconden. Bijzonder knap van deze Vaassenaar. De als tweede geëindigde Cora Bosboom was daarentegen te snel, namelijk 44 seconden. Ze had een gemiddelde opgegeven van 29.2 km/uur. Uiteindelijk legde zij het parcours af met een gemiddelde snelheid van 29.4 km/uur. Hermen Jan van Petersen, de nummer drie, dacht de route te fietsen met een gemiddelde van 28.6 km/uur, maar was uiteindelijk 46 seconden sneller, want zijn werkelijk gemiddelde was 28.8 km/uur.

Start was dit jaar bij het Willie van Essen plein in Emst en de finish was bij de Emsterie, eveneens in Emst. De 61.65 km route ging via Hezeplein, Kiefkampsweg, ´t Loar, Elspeterweg, Niersen, Gortel, Oranjeweg, Vierhouten, Nunspeet, Zandenbos, Eperweg, ´t Harde, Zuidweg, Heerde, Kanaaldijk richting Vaassen, Werlerweg, Gelriaweg, Westendorp, Vijgenkampsweg, Eperweg, Hoofdweg, naar de Emsterie.

Ieder jaar wordt deze regelmatigheidsrit georganiseerd door Houdt de Ketting Strak ter ere van de in 2000 overleden Bart Kamphuis, één van de oprichters van de wielerclub.

Zie ook www.hdks.nl

De uitslag:

bartkamphuisrit

foto start Willie van Essenplein Bart Kamphuis rit 9 sept 2018 Aangepast

De start van de rit.

foto winnaars Bart Kamphuis rit 9 september 2018 Aangepast

De winnaars.

 

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.
  • Geen reacties gevonden
Powered door Komento