Joost van Oosterhout verrast in tijdrit in Gortel/Niersen

Foto Winnaars Zilveren Sigaret 1 september 2018 AangepastZaterdag werd in de prachtige omgeving van Gortel en Niersen voor de 42e keer de tijdrit de Zilveren Sigaret voor leden van wielerclub Houdt de Ketting Strak uit Emst verreden. De deelnemers moesten tweemaal een glooiend parcours afleggen van 16.1 km.

In 1977 werd deze tijdrit voor de eerste keer gehouden en het parcours is altijd hetzelfde gebleven. Mede-oprichter van Houdt de Ketting Strak Willy van Essen uit Emst was toen de organisator van deze tijdrit en dat is de nu 85-jarige van Essen nog steeds. In 1977 had Van Essen daar een duidelijke reden voor, want hij was toen een jaar van het roken af. En hij altijd gezegd: ‘Als ik het kan presteren om een jaar niet te roken, dan ga ik een tijdrit organiseren met als hoofdprijs een Zilveren Sigaret’. En tot op de dag van vandaag heeft Van Essen geen sigaret meer aangeraakt en organiseert nog steeds de tijdrit de Zilveren Sigaret. Een bijzondere prestatie.

Maar ook de 54-jarige winnaar Joost van Oosterhout uit Vaassen leverde een geweldige prestatie. Nog nooit eindigde hij in de top drie, maar nu verpletterde hij iedereen. Hij legde de 32,2 km lange tijdrit af in een tijd van 48.20.83 minuten, een gemiddelde van precies 40 km per uur. Winnaar van Oosterhout had een voorsprong van 1 minuut en 38 seconden op nummer twee, Jelle ter Weeme. Als derde eindigde Roberto van Goor en die had een achterstand van 20 seconden op Ter Weeme. Bij de dames eindigde Natascha Doornebosch als eerste.

Foto Winnaars Zilveren Sigaret 1 september 2018 Aangepast

De renners konden vooraf ook opgeven met welke gemiddeld snelheid ze dachten deze tijdrit af te leggen.
Gertie Tellegen gokte op een gemiddelde van 31.4 km/uur en wat schetst ieders verbazing? De Emsternaar legde het 32,2 km lange parcours exact af met een gemiddelde van 31.4 en werd grandioos winnaar van de regelmatigheidsrit. Tweede werd Sander Pannekoek. Hij gaf vooraf aan te zullen rijden met een gemiddelde van 35.0 km/uur en zijn werkelijk gereden gemiddelde bedroeg op de streep 34.5 km/uur, iets te langzaam dus. Derde werd Bas Huis in ‘t Veld. Vooraf had hij opgegeven te gaan rijden met een gemiddelde van 28.2 km/uur en uiteindelijk kwam hij over de finish met een gemiddelde van 29.9 km/uur.

Zie verder www.hdks.nl

Foto Winnaars Zilveren Sigaret Regelmaat 1 september 2018 Aangepast

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.
  • Geen reacties gevonden
Powered door Komento