Gertie Tellegen bevestigt reputatie bij Houdt de Ketting Strak

foto winnaar Gerrtie Tellegen met Henk Boeve jury Cialfo rit 11 6 2018 AangepastBij wielerclub Houdt de Ketting Strak geniet Gertie Tellegen uit Emst de reputatie dat hij uitstekend zijn eigen kwaliteiten kent voor wat betreft het inschatten van de gemiddelde snelheid waarmee hij een wedstrijd gaat rijden. Deze week bewees hij tijdens de Cialfo-rit daar een kei in te zijn.

Vooraf moeten de deelnemers opgeven met welk een gemiddelde snelheid ze denken het parcours over een onbekende afstand af te leggen. Vooraf krijgen ze inzage in de route, maar niet over de afstand. Tellers en telefoons moeten bij de jury ingeleverd worden om vervolgens op te geven met welk een gemiddelde snelheid ze denken het parcours af te leggen. Achteraf horen ze dan de afstand en deze bleek 38 km te zijn.

Dat deed Gertie Tellegen het beste. Hij had opgegeven te rijden met een gemiddelde snelheid van 31.2 km/uur. Uiteindelijk reed hij het parcours met een gemiddelde van 31.0 km/uur. Knap werk van de Emsternaar. Als tweede eindigde Sander Pannekoek uit Vaassen. Opgegeven had hij een gemiddelde snelheid van 34.1 km/uur en hij eindigde met een gemiddelde van 33.8 km. Als derde eindigde eveneens een Vaassenaar, Bert Keizer. Waren Tellegen en Pannekoek te langzaam met hetgeen ze hadden opgegeven, Keizer was daarentegen te snel. Hij had opgegeven te rijden met 33.1 km/uur en aan de finish was zijn gemiddelde 33.6 km/uur.

Pech was er onderweg voor Jan Dokter uit Epe, want hij reed lek.

Zie voor verdere uitslag: www.hdks.nl

foto winnaar Gerrtie Tellegen met Henk Boeve jury Cialfo rit 11 6 2018 Aangepast

Gertie Tellegen

foto winnaar GertieTellegen Cialfo rit 11 6 2018 Aangepast 

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.
  • Geen reacties gevonden

Iets melden of vragen?
[email protected]

Copyright www.epernet.nl

Niets mag zonder toestemming van de redactie worden overgenomen.