epernetbordje

Epe mien däärpien 3

EMD 3 cover Aangepast

Als er een prijs zou worden uitgereikt voor het boek dat bij de lezers het meeste enthousiasme losmaakt, gaat die zonder twijfel naar 'Epe mien däärpien 3'. Hier een persbericht en hier een interview met auteur Gert van den Esschert. Verkrijgbaar bij Boekhandel Bosch, de Read Shop en Uitgeverij Gelderland.

Zoeken

Jeugd vv Emst vermaakt zich uitstekend op Ameland

IMG 5493 AangepastVier dagen lang heeft de jeugdafdeling van de vv Emst zich uitstekend vermaakt op Ameland.

Al 27 jaar sluit de jeugd van de vv Emst het voetbalseizoen gezamenlijk af met een trip naar Ameland. Alleen de allerkleinsten, JO7, JO8 en JO9, gaan niet mee. Ook dit jaar vertrokken de deelnemers en hun begeleiding op de woensdagmorgen voor Hemelvaartsdag in twee grote bussen richting Holwerd, om daar met de boot over te varen naar Nes op Ameland. Daar kreeg iedereen een fiets en werd er koers gezet richting de twee naast elkaar gelegen kamphuizen waarin de groepen vier dagen zouden verblijven.

Omdat het deze woensdag erg mooi weer was gingen de Emstenaren, na in de kamphuizen een slaapplek gekozen en de bagage neergezet te hebben, meteen door naar het strand om lekker te voetballen, zwemmen of in de zon te liggen. Een mooi begin van deze vakantie.
Na het avondeten waren er verschillende spelletjes en werd er rondom de kamphuizen op de voetbalveldjes ook lekker gevoetbald door de kids. Toen het donker was konden ze lasergamen in de duinen.

De donderdag begon met een ontbijt en snel daar mochten de teams gaan zaalvoetballen en niet veel later ook bowlen. Tussendoor werd er lekker gefietst over het eiland en werden de kleine dorpjes aangedaan voor een ijsje of andere versnapering, Op de donderdagavond was er een leuke quiz waar iedereen met volle inzet aan deelnam.

De vrijdagmorgen bestond uit een vrij programma per team. Zo gingen er teams de vuurtoren van Ameland beklimmen, andere lekker zwemmen in het verwarmde binnenzwembad en sommige teams togen weer naar het strand om lekker uit te waaien. ‘s Middags stond er een fietstocht met spelonderdelen op het programma en bij terugkomst was er nog een opgeblazen buikschuifglijbaan met veel water en schuim, een groot succes. Na lekker barbecueën stond er 's avonds bubble-voetbal op het programma en werd de avond afgesloten met een bingo.

De zaterdagmorgen stond in het teken van het opruimen en de prijsuitreiking van het beste team van alle spelonderdelen. Hierna snel nog even moederdagcadeautjes kopen in Nes en de fietsen weer inleveren.

Rond 14:00 uur bracht de boot de spelers en begeleiding weer naar Holwerd, waar de bussen al stonden te wachten om iedereen weer in Emst af te leveren. Daar stonden alle ouders weer met smart op hun kinderen te wachten en zo kwam er rond 17:30 uur een einde aan een heerlijke trip.

IMG 4804 Aangepast

IMG 5493 Aangepast

Kijk voor meer foto's op www.vvemst.nl

 

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.
  • Geen reacties gevonden

Copyright www.epernet.nl

Niets mag zonder toestemming van de redactie worden overgenomen.