epernetbordje

Epe mien däärpien 3

EMD 3 cover Aangepast

Als er een prijs zou worden uitgereikt voor het boek dat bij de lezers het meeste enthousiasme losmaakt, gaat die zonder twijfel naar 'Epe mien däärpien 3'. Hier een persbericht en hier een interview met auteur Gert van den Esschert. Verkrijgbaar bij Boekhandel Bosch, de Read Shop en Uitgeverij Gelderland.

Zoeken

VIOS en Hoevelaken in evenwicht

In een zonovergoten Vaassen streden subtoppers VIOS en Hoevelaken zaterdag om de derde plaats op de ranglijst, die deelname aan de nacompetitie oplevert. De matige wedstrijd, die pas in de slotfase tot leven kwam, eindigde in 2-2.

Beide ploegen startten afachtend aan de wedstrijd, wat gezien de belangen te verwachten was. In de 12e minuut werd Hoevelaken voor het eerst gevaarlijk toen Rudy Baalman vrijstaand tegen VIOS-keeper Bahatin Selçuk schoot. Vijf minuten later was VIOS voor het eerst gevaarlijk. Met een knappe pass speelde Quincy Werinussa Dennis de Jong vrij, maar hij schoot van dichtbij wild over. Enkele minuten later kwam VIOS op voorsprong. Een miserabele breedtepass werd opgepikt door Mehmet Ali Akalin. Hij omspeelde tot twee keer toe zijn tegenstander voor hij doeltreffend afrondde. Na deze voorsprong sukkelde het duel weer in. Mede door het warme weer bleef het tempo laag. VIOS was niet bij machte door te drukken en beperkte zich voornamelijk tot verdedigen en Hoevelaken kon ook geen potten breken, zodat VIOS met een 1-0 voorsprong ging rusten.

Na rust veranderde er aanvankelijk niets aan het spelbeeld. Uit het niets kwam Hoevelaken echter in de 62e minuut op gelijke hoogte toen Jordy Zieltjes een voorzet binnenwerkte. Pas in de laatste 10 minuten ontplofte het duel. Hoevelaken ging meer en meer risico nemen, waardoor de VIOS-aanvallers meer ruimte kregen. Met name invaller Erik Koldenhof (die eenmalig zijn rentree maakte) deed van zich spreken. Eerst bood hij Noah Tausela in de 82e minuut een goede kans, maar zijn schot ging naast. Twee minuten later kreeg Koldenhof vrije doortocht en hij faalde niet. Een minuut later had de 3-1 moeten vallen. Na een goed uitgevoerde counter schoot Koldenhof tegen keeper Sjoerd Kloppenburg op, waarna Akalin in de rebound het lege doel mistte. Kort voor tijd vormde een zeldzame fout van Joas Pol de inleiding voor de gelijkmaker. Lex van Middelkoop kreeg de bal pardoes voor zijn voeten en op zijn van richting veranderde schot was keeper Selçuk kansloos.

Met dit gelijke spel behoudt VIOS het puntje voorsprong op Hoevelaken. De Vaassenaren zullen zich echter in de laatste wedstrijden geen misstappen meer kunnen veroorloven, willen ze zich plaatsten voor de nacompetitie. Volgende week wacht het treffen in en tegen Stroe, dat vecht tegen degradatie.

 

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.
  • Geen reacties gevonden

Copyright www.epernet.nl

Niets mag zonder toestemming van de redactie worden overgenomen.