Zwaarbevochten overwinning voor VIOS in Harderwijk

Op een prachtig sportcomplex in Harderwijk stond voor VIOS zaterdag de wedstrijd tegen Zwart Wit’63 op het programma. Om de aansluiting met de top van de ranglijst te behouden was het voor beide teams een belangrijke wedstrijd.

Dit was terug te zien in het begin van de wedstrijd. Beide teams startten afwachtend en het tempo was wat laag, maar VIOS was wel de bovenliggende partij. Twee gevaarlijke vrije ballen van Jelle Pol belandden op de lat en via enkele uitbraken werd VIOS gevaarlijk. Voor de supporters bleef het wachtten 30e minuut toen VIOS de score opende. Door vroeg druk zetten kwam de bal bij Noah Tuasela. Hij omspeelde zijn tegenstander en plofte de bal in de verre hoek. Zonder enige kansen weggegeven te hebben ging VIOS met een 0-1 voorsprong de rust in.

In de tweede helft gaf VIOS flink gas en dat werd direct beloond. Een verkeerde terugspeelbal werd onderschept en door Mucahid Kiliç tot 0-2 gepromoveerd. Na deze goal probeerde Zwart Wit vooral de lange bal te hanteren en bracht de ploeg een nieuwe spits in. Dit bracht wat gevaar en vooral geen goed voetbal meer. VIOS beperkte zich tot verdedigen, maar uit een vrije trap wist Zwart Wit toch al snel de aansluitende 1-2 te maken. Kort daarop kreeg Zwart Wit vanaf de strafschopstip, na een overtreding van Dennis Gerritsen, de unieke gelegenheid op de gelijkmaker. VIOS-keeper Bahatin Selçuk verrichtte een heldendaad en keerde de inzet. In het resterende half uur van de wedstrijd ging VIOS weer beter voetballen. Tuasela, Mehmet Ali Akalin en Jacco Verstraten kwamen oog in oog met doelman Richard van der Zwet, maar pas in de laatste minuut.gooide VIOS de wedstrijd in het slot. Tuasela kwam wederom alleen voor de keeper en zag de geheel vrijstaande Dennis de Jong niet over het hoofd. Hij schoof keurig 1-3 binnen en de drie punten konden mee in de tas naar Vaassen.

Een keurige overwinning voor de mannen van Amzand. Weliswaar niet altijd even goed, maar wel hard gewerkt en terecht gewonnen.

Volgende week speelt VIOS de thuiswedstrijd tegen Elspeet, waarin het zal proberen het puntverlies dat in de uitwedstrijd werd geleden, goed te maken.

 

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.
  • Geen reacties gevonden

Iets melden of vragen?
[email protected]

Agenda Epe

Evenementenagenda Eper Ondernemersvereniging

Za 23 juni - Shantykorenfestival - op diverse plaatsen in het centrum treden koren op
Za 14 juli - 11 aug - Jazz Comes to Town
Vr 13 juli t/m 24 augustus - Braderie, kinderkleedjesmarkt en rommelmarkt
Do 2 augustus - Standwerkersconcours op her horecaplein
Do 30 augustus - Koopjesmarkt
Vr 31 augustus - Muzikale koopavond - Live muziek door het hele centrum
Za 15 september - Kapellenfestival - met o.a. de Eper Bloaskapel en diverse andere orkesten
Za 6 oktober - Smakelijk Epe - Proeverij van hapjes en drankjes nabij het Gruttersplein
Vr 26 oktober - Halloween voor jong en oud
Za 24 november - Intocht Sinterklaas
Za 1 december - Sintkoopdag
14 december - 6 januari - Epe on Ice - ijsbaan in het Dr. Loeffpark
Woe 19, do 20, vr. 21 en za 22 december - Kerstkoopavond met chocolademelk en Glühwein & Play In in de Grote Kerk

Warm aanbevolen!

boek 1Nieuw boek van Bert op komst!
Epe op z'n mooist in beeld.

Klik hier voor informatie.boek 2

Copyright www.epernet.nl

Niets mag zonder toestemming van de redactie worden overgenomen.