Zes kilo kaas met één liter Eper bier levert pittige bierkaas op

Kaas Met Rein Epe Bier Collectief AangepastLiefhebbers van bier en kaas opgelet! Bierkaas met Eper bier is bij kaaswinkel De Alexanderhoeve in de Veluwepoort verkrijgbaar en dat gaat er ongetwijfeld in als koek.

 

Het Epe Bier Collectief is altijd op zoek naar nieuwe smaken en concepten. Op het moment dat Richard Barnhoorn van kaaswinkel De Alexanderhoeve in Epe bierkaas van Hertog Jan in de winkel had liggen, zag een nieuwe samenwerking al snel het levenslicht. Joris Mathijssen uit Udenhout van Kaasboerderij Mathijssen kreeg de opdracht om een mooie boerenkaas te maken waarin de Rein, een quadrupel van 10% van het Epe Bier Collectief, is verwerkt. Tijdens de bereiding wordt de wrongel (kaas in een vroeg stadium) verrijkt met Rein. In een kaas van zo’n zes kilo zit ruim één liter bier. De smaak is vol en rijp en het zoete en bittere karakter van het bier zijn hierin duidelijk te onderscheiden. Het is een heerlijke pittige kaas geworden: erg bijzonder en vooral lekker. Er is maar 60 kilo gemaakt, dus deze bierkaas is zeer beperkt verkrijgbaar bij de Alexanderhoeve in Epe.

Kaas Met Rein Epe Bier Collectief Aangepast

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.
  • Geen reacties gevonden

Terzijde

samen

Houd vol, we moeten met z'n allen door deze crisis. Houd rekening met elkaar en wees extra lief voor iedereen die dat nodig heeft.

 

Copyright www.epernet.nl

Niets mag zonder toestemming van de redactie worden overgenomen.