Cultuur, natuur en milieu bij Hagedoorns Plaatse

René Blok Vlinders van zwerfafval AangepastDeze zomer houdt Veluws Museum Hagedoorns Plaatse in Epe tal van activiteiten voor kinderen en volwassen die graag in de natuur zijn, of van cultuur genieten, of creatief bezig willen zijn, of van al deze dingen houden.

Kinderen tot en met 12 jaar kunnen op de woensdagen 7, 14, 21 en 28 augustus meedoen met de speciale doemiddagen bij Hagedoorns Plaatse. Vanaf 13.00 uur kunnen ze zich verkleden als boer of boerin. Om 13.30 start een korte rondleiding over de boerderij en daarna gaan ze aan de slag met bloemen, lapjes, hout, verf, of, op de laatste middag, met pannenkoekbeslag. Deelname kost € 5,50 per kind en is inclusief koek en sap. Begeleiders zijn van harte welkom.

Op de middagen van zaterdag 17 en 24 augustus is Hagedoorns Plaatse een werkplaats voor iedereen die creatief bezig wil zijn met plastic zwerfafval. Van 13.30 uur tot 16.00 uur kunnen er vlinders gemaakt worden van gerecyclede flessendoppen. Deze activiteit is een samenwerking met Epenaar René Blok, initiatiefnemer van het project ‘Van zwerfafval naar vlinder’. De toegang kost € 5,50, maar is gratis voor bezitters van een Museumkaart. Meer informatie over dit project is te vinden op https://vanzwerfafvalnaarvlinder.nl/

Wie graag wil wandelen naar een bijzondere bestemming kan zich op vrijdagmiddag 9 augustus bij Hagedoorns Plaatse melden voor de Kopermolenwandeling. Deze tocht van 5 kilometer naar de Kopermolen in Zuuk is georganiseerd in samenwerking met de Bekenstichting. De gids vertelt onderweg over de belangrijke rol die het water van het bijzondere bekenstelsel vroeger en nu speelt om de molenraderen te laten draaien. Alleen voor de deelnemers van deze excursie is de molen opengesteld en kan er ook binnen gekeken worden. Voor deze wandeling is het noodzakelijk om telefonisch te reserveren op 0578-627162 i.v.m. beperkte toegang tot de Kopermolen; vol = vol. Deelname kost € 6,50 inclusief museumbezoek. Tijdens Open Monumentendag op 14 september is de laatste Kopermolenwandeling van dit jaar. Startplaats van de wandeling is het Veluws Museum Hagedoorns Plaatse aan de Ledderweg 11, Epe. De aanvangstijd is 14.00 uur.

René Blok Vlinders van zwerfafval Aangepast 

 

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.
  • Geen reacties gevonden

 

Iets melden of vragen?
[email protected]

 

Copyright www.epernet.nl

Niets mag zonder toestemming van de redactie worden overgenomen.