Gevarieerde serie zomerconcerten op opmerkelijke locaties

CPEVanaf 20 juni wordt het weer een heerlijke muziekzomer bij Cultureel Platform Epe (CPE). Met een mooie variatie aan stijlen en soorten muziek. Van Latijns-Amerikaans tot jazzy koperklanken en Arabisch/westers klassiek.

 

De eerste twee concerten brengen de bezoekers naar Zuid Amerika.

Flor de Amor

Om te beginnen speelt op donderdag 20 juni op het terrein van Boerderijcamping ‘t Vemdebroek in Epe de groep Flor de Amor. Opzwepende Latijns-Amerikaanse klanken, vurig, bevlogen van liefde voor het leven, de natuur, de mensen. In dit programma zijn er teksten en composities van eigen hand. Argentijnse tango’s, Cubaanse bolero’s en de eigen Spaanstalige liederen klinken in heerlijke arrangementen, spontane improvisaties en overtuigende koortjes.
Een flinke dosis humor en levendigheid wordt afgewisseld met liederen van ontroerende eenvoud.

Flor de Amor foto Gerdien Wolthaus Paauw

Foto Gerdien Wolthaus Pauw

Tangata

Het concertprogramma wordt op 11 juli bij Hoveniersbedrijf Van Triest voortgezet door de groep Tangata die met hart en ziel en op geheel eigen wijze Argentijnse tangomuziek ten gehore brengt. Weemoed, melancholie, maar ook uitbundige en stuwende ritmes maken van de voorstelling van Tangata een feest voor oor én oog.

Aangepaste foto Tangata licht Tim

PentaQ, NJO Muziekzomer

In augustus is Apeldoorn weer het centrum voor de NJO Muziekzomer en dat heeft zijn weerklank in de regio. Verschillende groepen spelen de sterren van de hemel op bijzondere locaties, waarvan er in Epe ook één zal zijn. Voor CPE gaat het dan ook nog eens om een nieuwe locatie: Anna’s Hoeve aan de Molenweg in Wissel. Op 8 augustus speelt daar het jonge ensemble PentaQ, een koperkwintet, met klassieke/jazzy sound.

PentaQ Quintet

 

NAJWA

Het laatste zomeravondconcert op 29 augustus wordt gevuld door NAJWA, een ensemble van jonge musici, met als achtergrond de klassieke tradities van hun verschillende culturen. Enkelen van hen komen uit het Arabische deel van de wereld en anderen uit de verschillende westerse gebieden. Ze brengen allen hun eigen klassieke muzikale ‘roots’ mee en geven er voor en met elkaar nieuwe inhoud aan. Een spannende combinatie in de Aardbeientuin in Oene.

NAJWA II by Felipe Pipi 2019

Foto: Felipe Pipi

Algemene informatie voor alle concerten:

De concerten beginnen om 20.00 uur. Entree is € 15,00, jeugd € 7,50 . Online kaartverkoop en meer informatie: www.cultureelplatfomepe.nl. Losse kaartverkoop via de VVV-Epe.
Voor alle zomerconcerten samen is ook online een passe-partout à € 50,00 pp te koop via www.cultureelplatformepe.nl en bij het eerste concert aan de kassa.

 

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.
  • gt visbach

    Beste mensen, ik ben bewoner in Emst en maak deel uit van salsa/latinjazz formatie La Banda Caliente (Utrecht). Een optie om deel uit te maken van het komende seizoens-programma breng ik graag onder jullie aandacht. www.labandacaliente.nl

 

Iets melden of vragen?
[email protected]

 

Copyright www.epernet.nl

Niets mag zonder toestemming van de redactie worden overgenomen.