Veluwse Klasse toont het beste van de Veluwe

Voor Veluwse Klasse LREen grotendeels beschermd natuurgebied van 1000 vierkante kilometer. Daarin kun je verdwalen als je op zoek bent naar boeiende bestemmingen op het terrein van kunst, cultuur, natuur en horeca. Het boek ‘Veluwse Klasse’ zet de toppers van de regio op een rij in meer dan twintig hoofdstukken vol interessante achtergrondverhalen en fraaie foto’s.

Een flink deel van het boek is gewijd aan kunst en cultuur, her en der verspreid over deze meest geliefde streek van Nederland. Museum Kröller-Müller staat daarin niet op eenzame hoogte. Het krijgt gezelschap van kleinere musea die een bezoek evenzeer de moeite waard zijn. Gevestigd in historische Hanzesteden als Harderwijk, Hattem en Elburg. Of in een plaats als Nunspeet, waar een kunstenaarskolonie een indrukwekkend oeuvre achterliet. In Deelen biedt de roemruchte vliegbasis een verrassende expositie. De directeur van het Apeldoornse CODA benadrukt de multifunctionaliteit van haar huis der cultuur. Ook in de royale tuinen van paleis Het Loo is ruimte gemaakt voor kunst.

Twee grote nationale parken bieden de bezoekers tal van faciliteiten om optimaal van de unieke Veluwse flora en fauna te genieten. Daarbuiten kan men voor verpozing of onderdak terecht op en bij prachtig gelegen kastelen en landgoederen. Culinaire liefhebbers komen aan hun trekken in een aantal toprestaurants, sommige met een ster gedecoreerd.

Veluwse Klasse is gebaseerd op de verhalen van de mensen achter al deze bestemmingen op niveau. Hun passie en vakmanschap hebben het beste naar boven gehaald. Het beste van de Veluwe, een regio die zich kenmerkt door een grote diversiteit in natuur en sfeerbeleving. ,,Hoe anders is bijvoorbeeld de Veluwezoom dan het Speulderbos en hoe anders is het Kröller Müller met zijn unieke ligging in het groen dan het Noord Veluws museum. Wat verbindt is de rust, de schoonheid van flora en fauna, de hoge dichtheid aan attracties en culture hotspots en de aanwezigheid van verschillende accommodaties en horeca’’, zegt Herre Dijkema, directeur van VisitVeluwe in zijn voorwoord.

Willem Beemers verzorgde de teksten voor ‘Veluwse Klasse’, Anne van der Meiden is verantwoordelijk voor de fotografie. Het boek is de opvolger van ‘Klasse in de Achterhoek’, dat in 2018 verscheen. Het boek wordt op de markt gebracht door Uitgeverij Gelderland uit Epe.

Veluwse Klasse is verkrijgbaar in de boekhandel en via de webshop van Uitgeverij Gelderland. ISBN: 978-94-91826-58-0. Gebonden, harde kaft, 112 pagina’s, € 25,00

Voor Veluwse Klasse LR

Sfeer Veluwse Klasse 1

Sfeer Veluwse Klasse 2

 

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.
  • Geen reacties gevonden

Iets melden of vragen?
[email protected]

Terzijde

Het houdt niet op, schijnt het. Appartementen op de plek van de Middenstip, de voormalige RK Kerk en de ABN AMRO-bank. Het centrum wordt er niet mooier op en bestaat straks alleen uit winkels en appartementengebouwen. Dus bouwen voor projectontwikkelaars. Waar blijven de kleine huizen met tuintje voor senioren en starters? Bouwen voor de bevolking!De donaties t.b.v het herstel van de Notre-Dame zijn nu al opgelopen tot 700 miljoen euro! Kan dat geld niet veel beter worden besteed aan de enorme armoede in de wereld?Het wordt steeds gekker in ons land. Hier meer daarover.Niet alleen in Epe, maar in heel het land kunnen ze er wat van. Een goed artikel over de bomenkap in ons land. En hier een filmpjeMooi gesprek tussen Sunny Bergman, u weet wel, de documentairemaakster die vooral bekend is omdat ze jan en alleman van racisme beschuldigt, en cabaretier Theo Maassen, die met zijn show over 'de opkomst en ondergang van de witte man' volle zalen trekt.Kijk eens wat leuk, de werkgroep Twerk van De Passerel aan het werk.,,Ik heb een groen hart.'' Welnee man, je wilt gewoon een vette bankrekening.Epe mien däärpien deel 3 van Gert van den Esschert ligt nog in de winkel en daar is nu deel 1 ook bij gekomen. Het is de vierde herdruk van het succesvolste boek uit de serie, waar nog steeds veel vraag naar is. Snel naar de winkel of bestellen bij Uitgeverij Gelderland, voordat het weer uitverkocht is! 

Copyright www.epernet.nl

Niets mag zonder toestemming van de redactie worden overgenomen.