Veluws Museum Hagedoorns Plaatse opent nieuw seizoen

laantje wissels veen voorjaar AangepastVeluws Museum Hagedoorns Plaatse in Epe is weer volop te bezoeken na een bijzondere opening op 30 maart. Tijdens deze opening bezochten diverse Nederlandse streekdrachtgroepen in vol ornaat het museum in het kader van Kamper zilver en de Poppen van Juliana.

Tot en met 21 december zijn 60 Nederlandse streekdrachtpoppen uit de unieke en zelden vertoonde poppencollectie van Juliana te zien in Hagedoorns Plaatse. Van de ruim 90 poppen in Nederlandse streekdracht zijn de fraaiste 60 exemplaren in Epe te zien. Samen met het zondagse boerenpronk in het Kamper zilver tonen deze tentoonstellingen tezamen een uniek beeld van Nederlandse streekdrachten.

Tot en met 28 mei is ook de expositie Tussen heuvels en rivier, schilderijen van Marjolein Menke, te bezichtigen. Marjolein Menke is kunstenaar en is van jongs af aan een liefhebber van de natuur. Met lichte toets brengt zij de lokale natuur tot leven.
Eveneens is de monumentale boerderij uit 1715 te bezoeken. Doordeweeks starten dit seizoen rondleidingen om 11.30 uur, 13.45 uur, 14.30 uur en 15.45 uur. Een rondleider vertelt dan over het vroegere boerenleven rond 1930 rondom de monumentale boerderij.

Het hele jaar vinden activiteiten plaats in en rond het museum in Epe, van lezingen tot kindermiddagen. Voormalig dierenarts Arie Plaisier vertelt op donderdag 11 april om 19.30 over het dierenwelzijn op de boerderij vroeger en nu. Op woensdag 24 april om 19.30 vindt een lezing plaats door Marjolein Menke, waarin zij het verhaal achter haar expositie toelicht.

Tenslotte vindt op 1 mei een kindermiddag plaats vanaf 13.30 uur: daarna zijn kinderen vanaf 24 juli elke woensdag tot en met 28 augustus welkom vanaf 13.30 uur.

Veluws Museum Hagedoorns Plaatse in Epe is op dinsdag tot en met vrijdag open van 11.00 tot 17.00 uur en daarnaast op zaterdag van 13.30 uur tot 17.00 uur. In de maanden juli, augustus en september ook op zondag van 13.30 - 17.00 uur. Alle dagen sluit de kassa om 16.30 uur. De entreeprijs bedraagt € 5,50 voor alle genoemde evenementen. Bezoekers van lezingen en kindermiddagen krijgen een gratis consumptie.

Voor meer informatie, zie www.hagedoornsplaatse.nl.

laantje wissels veen voorjaar Aangepast

Een laantje in het Wisselse Veen, geschilderd door Marjolein Menke.

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.
  • Geen reacties gevonden
Powered door Komento