Eper afscheidsfotograaf exposeert in Friesland

MH181102 J002 AangepastOp uitnodiging van bibliotheek in Makkum exposeert afscheidsfotograaf Rob de Joode uit Epe met een 15-tal foto’s. Deze expositie is onderdeel van het randprogramma bij de voorstelling ‘it wie op in simmerjûn’ waarmee de bibliotheken het thema ‘voltooid leven’ voor het voetlicht brengen. Blij verrast was Rob de Joode met de uitnodiging om een expositie te mogen inrichten. ,,Ik liep al langer met de gedachte, maar deze uitnodiging heeft alles versneld.”

Hoe komt de Eper afscheidsfotograaf in Friesland terecht? ,,Toen ik vier jaar geleden begon met deze specialisatie, werd het mij na een paar maanden al duidelijk dat alleen een groot landelijk netwerk bestaansrecht heeft. Dat is gelukt! In 2018 heb ik al meer dan vijftig uitvaarten mogen vastleggen in alle hoeken van Nederland."

Ook regionaal timmert Rob aan de weg. De organisatie van de beurs 'Uitvaart Vandaag' in Epe is daar een voorbeeld van. Daarnaast staat hij op andere beurzen en bezoekt en organiseert hij netwerkbijeenkomsten.

Intussen heeft Rob een tweede aanvraag ontvangen. Van Makkum gaat de expositie naar Zelhem (mei-2019) En Epe of Vaassen? ,,Ja, graag! Als iemand een locatie weet of iemand heeft ruimte, laat maar weten."

De expositie in Makkum is te zien tot 28 februari, tijdens de openingsuren van de bibliotheek.

Jammer vindt hij het dat het tussen Apeldoorn en Zwolle nog niet echt lukt. Oorzaak? ,,Ik geloof niet dat de mensen echt anders zijn dan elders in het land. Ik heb het vermoeden dat het dat het beter bespreekbaar moet worden gemaakt. Jammer voor mij, maar erger voor nabestaanden. Ik krijg vaak te horen ‘Als we dat hadden geweten, dan….’. Gelukkig word ik online ook goed gevonden.”

De Missie van Rob:
,,Ik maak geen foto’s, maar leg de herinnering vast van een emotioneel moment uit iemands leven. Troostende herinneringen na een uitvaart worden te vaak gemist. Ik zet mij er voor in dat afscheidsfotografie gewoon gaat worden.”

www.kiekfoto.nl/uitvaartfotografie

MH181102 J002 Aangepast

Rob de Joode

 

Foto’s uit de expositie:

Afscheidsfotograaf Rob de Joode crematorium Aangepast

Afscheidsfotograaf Rob de Joode Eper begrafeniskoets Aangepast

Afscheidsfotograaf Rob de Joode graf dichten Aangepast

Afscheidsfotograaf Rob de Joode pastoor Aangepast

Afscheidsfotograaf jongetje kist Aangepast

 

 

 

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.
  • Geen reacties gevonden

Iets melden of vragen?
[email protected]

Terzijde

Ons buitengebied is vergeven van percelen waarop kerstbomen, buxussen en ander landschaps ontsierend groen wordt geteeld. Wij vinden dat verschrikkelijk. En het ergste is, dat de gemeente er nog vrolijk aan meewerkt ook om nog eens een terrein van 36 voetbalvelden groot te bestemmen voor kerstbomen. Hoe haal je het in je hoofd! Vraag eens rond hoeveel mensen dat wèl mooi vinden. Nog even en we houden geen weiland meer over. Bescherm het landschap eens, in plaats van een bedrijf dat te laten verpesten! Hé, 'bescherm het landschap' is ook de naam van een actiegroep en website die zich daar tegen verzet. Goed werk mensen! Hulde!Laten we het netjes houden: de actieve communicatie die burgemeester Hans van der Hoeve in zijn nieuwjaarstoespraak beloofde, laat nog wat te wensen over. Zo heeft de gemeente niet het (slechte) nieuws gecommuniceerd dat ze de komst van nog meer megastallen mogelijk heeft gemaakt. Alleen D66, GroenLinks en de PvdA toonden voldoende gezond verstand om daar tegen te zijn. Gelukkig is er een actiegroep met een website die dat nieuws bekend maakt en er tegen in het verweer komt. Ook onder de vlag van 'bescherm het landschap'!De inspraakprocedure loopt nog, de Tweede Kamer moet er nog over praten, de EU is er nog niet uit, maar Cora van Nieuwenhuizen verkondigt nu al: Lelystad Airport gaat door, we krijgen hier op de Veluwe een bonk herrie boven onze hoofden. Lak aan de democratie, lak aan het volk, lak aan Natura 2000.Dit verhaal van Daniël Verveer deed me denken aan een verhaal dat ik een tijd geleden toegestuurd kreeg. De grootste klimaatvervuilers zijn de generaties na onsVA01 2019 VP

Alles over de nieuwe VA-krant die deze week verschijnt is hier te lezen.Een wel heel intrigerende foto uit Syrië in de Volkskrant staat hier.Wat een geweldige serie is Tyisch Veluwe, van maandag t/m donderdag vanaf 19.15 uur op NPO 2. Mensen om van te houden, in al hun eenvoud. Een absolute aanrader.Leuk interview in NRC met Marc Overmars over zijn werk.Epe mien däärpien deel 3 van Gert van den Esschert ligt nog in de winkel en daar is nu deel 1 ook bij gekomen. Het is de vierde herdruk van het succesvolste boek uit de serie, waar nog steeds veel vraag naar is. Snel naar de winkel of bestellen bij Uitgeverij Gelderland, voordat het weer uitverkocht is!Het is al even geleden dat het geplaatst is, maar daarom niet minder actueel en de moeite waard: Simon Kuper in het AD over hoe het zo ver heeft kunnen komen met de Brexit. Een kostelijk en verhelderend verhaal! Klik hier.Copyright www.epernet.nl

Niets mag zonder toestemming van de redactie worden overgenomen.