Eper afscheidsfotograaf exposeert in Friesland

MH181102 J002 AangepastOp uitnodiging van bibliotheek in Makkum exposeert afscheidsfotograaf Rob de Joode uit Epe met een 15-tal foto’s. Deze expositie is onderdeel van het randprogramma bij de voorstelling ‘it wie op in simmerjûn’ waarmee de bibliotheken het thema ‘voltooid leven’ voor het voetlicht brengen. Blij verrast was Rob de Joode met de uitnodiging om een expositie te mogen inrichten. ,,Ik liep al langer met de gedachte, maar deze uitnodiging heeft alles versneld.”

Hoe komt de Eper afscheidsfotograaf in Friesland terecht? ,,Toen ik vier jaar geleden begon met deze specialisatie, werd het mij na een paar maanden al duidelijk dat alleen een groot landelijk netwerk bestaansrecht heeft. Dat is gelukt! In 2018 heb ik al meer dan vijftig uitvaarten mogen vastleggen in alle hoeken van Nederland."

Ook regionaal timmert Rob aan de weg. De organisatie van de beurs 'Uitvaart Vandaag' in Epe is daar een voorbeeld van. Daarnaast staat hij op andere beurzen en bezoekt en organiseert hij netwerkbijeenkomsten.

Intussen heeft Rob een tweede aanvraag ontvangen. Van Makkum gaat de expositie naar Zelhem (mei-2019) En Epe of Vaassen? ,,Ja, graag! Als iemand een locatie weet of iemand heeft ruimte, laat maar weten."

De expositie in Makkum is te zien tot 28 februari, tijdens de openingsuren van de bibliotheek.

Jammer vindt hij het dat het tussen Apeldoorn en Zwolle nog niet echt lukt. Oorzaak? ,,Ik geloof niet dat de mensen echt anders zijn dan elders in het land. Ik heb het vermoeden dat het dat het beter bespreekbaar moet worden gemaakt. Jammer voor mij, maar erger voor nabestaanden. Ik krijg vaak te horen ‘Als we dat hadden geweten, dan….’. Gelukkig word ik online ook goed gevonden.”

De Missie van Rob:
,,Ik maak geen foto’s, maar leg de herinnering vast van een emotioneel moment uit iemands leven. Troostende herinneringen na een uitvaart worden te vaak gemist. Ik zet mij er voor in dat afscheidsfotografie gewoon gaat worden.”

www.kiekfoto.nl/uitvaartfotografie

MH181102 J002 Aangepast

Rob de Joode

 

Foto’s uit de expositie:

Afscheidsfotograaf Rob de Joode crematorium Aangepast

Afscheidsfotograaf Rob de Joode Eper begrafeniskoets Aangepast

Afscheidsfotograaf Rob de Joode graf dichten Aangepast

Afscheidsfotograaf Rob de Joode pastoor Aangepast

Afscheidsfotograaf jongetje kist Aangepast

 

 

 

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.
  • Geen reacties gevonden

Iets melden of vragen?
[email protected]

Terzijde

Het houdt niet op, schijnt het. Appartementen op de plek van de Middenstip, de voormalige RK Kerk en de ABN AMRO-bank. Het centrum wordt er niet mooier op en bestaat straks alleen uit winkels en appartementengebouwen. Dus bouwen voor projectontwikkelaars. Waar blijven de kleine huizen met tuintje voor senioren en starters? Bouwen voor de bevolking!De donaties t.b.v het herstel van de Notre-Dame zijn nu al opgelopen tot 700 miljoen euro! Kan dat geld niet veel beter worden besteed aan de enorme armoede in de wereld?Het wordt steeds gekker in ons land. Hier meer daarover.Niet alleen in Epe, maar in heel het land kunnen ze er wat van. Een goed artikel over de bomenkap in ons land. En hier een filmpjeMooi gesprek tussen Sunny Bergman, u weet wel, de documentairemaakster die vooral bekend is omdat ze jan en alleman van racisme beschuldigt, en cabaretier Theo Maassen, die met zijn show over 'de opkomst en ondergang van de witte man' volle zalen trekt.Kijk eens wat leuk, de werkgroep Twerk van De Passerel aan het werk.,,Ik heb een groen hart.'' Welnee man, je wilt gewoon een vette bankrekening.Epe mien däärpien deel 3 van Gert van den Esschert ligt nog in de winkel en daar is nu deel 1 ook bij gekomen. Het is de vierde herdruk van het succesvolste boek uit de serie, waar nog steeds veel vraag naar is. Snel naar de winkel of bestellen bij Uitgeverij Gelderland, voordat het weer uitverkocht is! 

Copyright www.epernet.nl

Niets mag zonder toestemming van de redactie worden overgenomen.