Royal Moscow Ballet danst het Zwanenmeer in Veluvine

swanlake AangepastOp zaterdag 16 maart danst The Royal Moscow Ballet de voorstelling Swanlake (het Zwanenmeer) in Veluvine Nunspeet. Prachtig romantisch klassiek ballet op de schitterende muziek van Tsjaikovski en met solist Anatoly Emelianov, een award-winning choreograaf en geroemd om zijn bijdrage aan de Russische Cultuur.

Menig balletmeisje droomt er natuurlijk van om ooit in een dergelijk ballet mee te kunnen/mogen dansen. En die droom komt nu uit voor een aantal dansers van de Gelderse balletscholen. Zij mogen samen met professionele dansers schitteren op het podium van Veluvine.
The Royal Moscow Ballet kwam met het voorstel om kinderen van lokale balletscholen mee te laten dansen met de voorstelling. En voor de juiste voorbereiding kwam op dinsdag 29 januari de Russische danseres en choreograaf Anastasia Emelianova naar Nunspeet om een speciale Masterclass te geven aan een geselecteerde groep dansers van de balletschool. Uit de deelnemende kinderen zijn er na de twee uur durende Masterclass in totaal dertien kinderen (twaalf meisjes en een jongen) gekozen die op 16 maart mee mogen dansen. Met behulp van een door het gezelschap aangeleverde instructievideo zal Bernice Zwijnenburg (directrice Gelderse Balletscholen) de dans met de leerlingen in speciaal daarvoor te organiseren repetities instuderen. The Royal Moscow Ballet zorgt vervolgens voor de kostuums, zodat de kinderen naadloos passen in de voorstelling.

Bernice Zwijnenburg (Gelderse Balletscholen): ,,Wij zijn enorm trots om mee te kunnen en mogen werken aan deze prachtige dansvoorstelling. We gaan ons uiterste best doen om op 16 maart een prachtige prestatie neer te zetten.’’

The Royal Moscow Ballet – Swanlake zaterdag 16 maart 2019 – aanvang 19.00 uur – Theater Veluvine Nunspeet - www.veluvinenunspeet.nl

swanlake3 Aangepast

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.
  • Geen reacties gevonden

Iets melden of vragen?
[email protected]

Copyright www.epernet.nl

Niets mag zonder toestemming van de redactie worden overgenomen.