Opening drie nieuwe bruggen Oene

Vrijdag 14 december om 13.00 uur opent wethouder Van Nuijs van de gemeente Epe samen met heemraad Verhoef van het Waterschap Veluwe drie nieuwe bruggen in Oene. De openingshandeling zal plaats vinden bij de brug over de Stroombreed.

De gemeente Epe heeft samen met het Waterschap Veluwe de afgelopen periode drie betonnen bruggen aan de Houtweg in Oene vervangen, meldt ze in een persbericht. Deze bruggen voldeden niet meer aan de huidige eisen en waren daardoor niet meer geschikt voor zwaar verkeer. Het gaat om de brug over de Grote Wetering, de brug over de Stroombreed en de brug over de Terwoldsche Wetering.

De werkzaamheden bij de Terwoldsche Wetering zijn geheel voor rekening van de gemeente Epe. Het waterschap betaalt mee aan de andere twee bruggen.

Bij de brug over de Stroombreed heeft het Waterschap Veluwe het doorstroomprofiel verbreed. Hierdoor kan water bij grote waterhoeveelheden sneller afgevoerd worden.

Bij de brug over de Grote Wetering heeft het waterschap een stalen damwand geplaatst ter vervanging van een oude houten damwand. De damwand zorgt ervoor dat de aangrenzenden oevers op hun plaats blijven.

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.
  • Geen reacties gevonden

Iets melden of vragen?
[email protected]

Copyright www.epernet.nl

Niets mag zonder toestemming van de redactie worden overgenomen.