epernetbordje

Epe mien däärpien 3

EMD 3 cover Aangepast

Als er een prijs zou worden uitgereikt voor het boek dat bij de lezers het meeste enthousiasme losmaakt, gaat die zonder twijfel naar 'Epe mien däärpien 3'. Hier een persbericht en hier een interview met auteur Gert van den Esschert. Verkrijgbaar bij Boekhandel Bosch, de Read Shop en Uitgeverij Gelderland.

Zoeken

Startsein voor nieuwbouw innovatieve zorglocatie

viattence 2De nieuwbouw van een innovatieve zorglocatie aan Eperweg 33 in Heerde kan beginnen. De wethouders Van Dijk en Berkhoff gaven vandaag samen met Viattence-medewerker Liesbeth Scholten en Wendhorst-bewoner mevrouw Kamp het startsein. Gezamenlijk onthulden ze het bouwbord. Daarmee werd met een feestelijk tintje afgetrapt voor de start van de nieuwbouw.

De wethouders refereerden in hun toespraken aan de rijke historie en de verbondenheid van Wendhorst met Heerde. Wethouder Van Dijk richtte zich daarbij op de ruimtelijke ordening en wethouder Berkhoff op de belangrijke rol van de zorg. ,,Viattence is als koploper voor ons een belangrijke partner in de zorg voor onze inwoners”, aldus Berkhoff. De verbondenheid met Heerde werd geïllustreerd door de betrokkenen bij de onthulling van het bouwbord. Voor medewerker Liesbeth Scholten was het met haar meer dan 40-jarig dienstverband een bijzonder moment. Zij heeft Wendhorst door de jaren heen zien groeien en helpen opbouwen. Mevrouw Kamp is al meer dan 25 jaar bewoner van Wendhorst. Samen gaven ze nu het startsein te bouwen voor een nieuwe generatie.

Inclusieve samenleving
Op de plaats waar tot het begin van deze winter iedereen aankeek tegen het vertrouwde pand van De Wendhorst verrijzen twaalf zorgwoningen. Elk bieden ze plaats aan acht bewoners. Totaal dus 96 bewoners. Het geheel gaat deel uitmaken van een zogenoemde inclusieve samenleving waar de zorgwoningen geïntegreerd worden in een nog nieuw te bouwen wijk.

Innovatief concept
Zorgvastgoedontwikkelaar Vitaal ZorgVast ontwikkelt en realiseert in samenwerking met NLII Apollo Zorgvastgoedfonds voor Viattence op het terrein van de huidige Wendhorst dit nieuwe thuis in een innovatief zorgconcept voor haar cliënten. Gedurende de ontwikkeling van het plan zijn de zorgwoningen in samenspraak met Viattence, de gemeente en de buurt zorgvuldig ingepast. Het resultaat is een nieuwe leef- en werkomgeving voor de bewoners en medewerkers van Viattence en de inwoners van Heerde. De bouw van de zorgwoningen is in handen van BAM. De planning is dat de nieuwbouw van de zorgwoningen medio 2019 wordt opgeleverd.

viattence 2

viattence 3

viattence 1

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.
  • Geen reacties gevonden

Iets melden of vragen?
[email protected]

Agenda Epe

Evenementenagenda Eper Ondernemersvereniging

14 december - 6 januari - Epe on Ice - ijsbaan in het Dr. Loeffpark
Woe 19, do 20, vr. 21 en za 22 december - Kerstkoopavond met chocolademelk en Glühwein & Play In in de Grote Kerk

Copyright www.epernet.nl

Niets mag zonder toestemming van de redactie worden overgenomen.