epernetbordje

Epe mien däärpien 3

EMD 3 cover Aangepast

Als er een prijs zou worden uitgereikt voor het boek dat bij de lezers het meeste enthousiasme losmaakt, gaat die zonder twijfel naar 'Epe mien däärpien 3'. Hier een persbericht en hier een interview met auteur Gert van den Esschert. Verkrijgbaar bij Boekhandel Bosch, de Read Shop en Uitgeverij Gelderland.

Zoeken

Vier seizoenen Zuuk in boeiend boek

Omslag Zuuk (Custom)Nooteboom, Berends, Pannekoek, de Wilde, Tiemens. Zo maar wat achternamen die veel voorkomen in buurtschap Zuuk. Er is in Zuuk veel gebeurd en nog steeds ‘bruist’ het. Tijd dus voor een boek, vond auteur Hettie Rensink. De titel had ze al in haar hoofd en binnenkort is het een feit: Vier Seizoenen Zuuk. Een boek dat mede uitgegeven kan worden door de steun van de VMI. Tijdens het Zuukerfeest van dit jaar, op maandag 30 juni, zal burgemeester Hans van der Hoeve de eerste exemplaren van het boek overhandigen aan een aantal geïnterviewden.

Zuuk telt maar een paar honderd inwoners. Misschien is dat de reden van de grote saamhorigheid onderling. De mensen kennen elkaar. Je loopt even bij de buren binnen, doet je klompen of schoenen uit en drinkt een bakje koffie. Een borreltje zo nu en dan gaat er ook best in. De buurman brengt jou eieren en jij brengt je buurman een pannetje groentesoep. Zo werkt het in Zuuk.
    
Zuuk heeft een rijke geschiedenis en de bewoners zitten vol verhalen over heden en verleden. Zij hebben letterlijk en figuurlijk hun hart aan dit buurtschap verpand. Meestal zijn ze er geboren, opgegroeid en hebben ze allerlei veranderingen meegemaakt.  In het boek Vier seizoenen Zuuk komen deze bewoners aan het woord.
Zo vertelt Jannetje Pannekoek over de bakkerswinkel van haar schoonouders en volgen we Hendrikus de rietdekker op zijn pad. Mevrouw Haak vertelt over de schepen in Zuuk die in de Tweede Wereldoorlog gebombardeerd werden en hoe de familie op de fiets en te voet moest vluchten.  En natuurlijk komt ook de moeder van de enige echte BN-er van Zuuk aan het woord: Teun Mulder.

Vier seizoenen Zuuk is een prachtig kijk- en leesboek, boordevol verhalen van vroeger en nu en foto's die gemaakt zijn door Hettie en Lidy Rensink en Bert Hanekamp. Een boek dat in de boekenkast thuis hoort, bij iedereen die iets heeft met deze unieke buurtschap. Vier seizoenen Zuuk wordt uitgegeven door Uitgeverij Gelderland en is vanaf 1 juli te koop via de boekhandels en via de webshop van Uitgeverij Gelderland (www.uitgeverijgelderland.nl).

Prijs: € 22,50. ISBN: 978-94-91826-17-7.

Omslag Zuuk (Custom) (2)

 

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.
  • Geen reacties gevonden

Copyright www.epernet.nl

Niets mag zonder toestemming van de redactie worden overgenomen.