Memento Mori maakt uitvaart stijlvol en transparant

IMG 1446 (Custom) (2)De Heerder uitvaartvereniging Memento Mori heeft gisteren de Nardus Gedragscode Uitvaartzorg in ontvangst genomen. De afgelopen tijd heeft de vereniging hard gewerkt om te voldoen aan dat nieuwe keurmerk. Uiteindelijk bleek dat de Heerder vereniging zelfs de eerste in Nederland te zijn die dit prestigieuze certificaat kreeg. “We willen dat de nabestaanden zeker weten dat wij ons werk meer dan goed doen. We zijn daarom ook erg blij met deze gedragscode”, aldus uitvaartverzorger Hendrik Sellies.

Uitvaartvereniging Memento Mori is al jaren aangesloten bij Nardus samenwerkende uitvaartorganisaties. Zeer bewust overigens, vertelt Sellies. “Deze branchevereniging van (veelal kleinere) uitvaartverenigingen uit Nederland is wat ons betreft wel degelijk van meerwaarde.” Nardus ondersteunt namelijk bij de verdere professionalisering van uitvaartorganisaties. Wel zo prettig, want zowel bestuursleden als medewerkers zijn veelal als vrijwilligers aan het werk. “Dat is ook zo bij Memento Mori in Heerde. Ik ben als uitvaartverzorger de enige die betaald wordt voor de werkzaamheden. Het is dan wel zo prettig dat er een branchevereniging achter ons staat die richting de nabestaanden, maar óók richting de leden van onze uitvaartvereniging, zorgt voor transparantie en duidelijkheid over onze kwaliteiten.” Maar bij eventuele problemen is Memento Mori mede door het lidmaatschap van Nardus een partij die ook altijd aanspraak kan maken op de Ombudsman. “Heb je je niet bij Nardus aangesloten, dan kun je daar geen aanspraak op maken”, weet Sellies.

Door verkrijgen van de Nardus Gedragscode Uitvaartzorg kan Memento Mori uit Heerde naar eigen zeggen nog beter laten zien wat ze anders doet dan anderen. “De toetsing voor deze gedragscode zegt dat het kwaliteitsniveau van onze dienstverlening perfect is. We kunnen met binnenhalen van dat certificaat dus ook echt onderbouwen dat we het meer dan goed doen.” Het lidmaatschap van Nardus en de bijkomende ontvangen gedragscode, is kortom erg belangrijk, aldus Sellies. “Het zorgt er voor dat we ons in de nabije omgeving nog nadrukkelijker in de regio kunnen laten zien.”

Geschiedenis van Memento Mori

Uitvaartvereniging Memento Mori (Latijns voor ‘gedenk te sterven’) werd in 1932 opgericht in Heerde. Meer dan acht decennia lang draagt de uitvaartvereniging zorg voor een stijlvolle en bovenal persoonlijke uitvaart. De vereniging is ooit ontstaan uit de diaconie van de Hervormde Kerk in Heerde. De achterliggende gedachte indertijd? De uitvaart is ‘van elkaar, voor elkaar’. Memento Mori heeft zich sinds 2007 aangesloten bij branchevereniging Nardus en hoopt dat dit persoonlijke aspect sindsdien alleen maar vergroot is.

Uitvaartvereniging Memento Mori
Brinklaan 4a
8181 EA Heerde
Telefoonnummer: 0578-691846
Internet: www.uvmementomori.nl
Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

IMG 1446 (Custom)

Memento Mori in Heerde heeft donderdag als eerste uitvaartvereniging in Nederland het certificaat Nardus Gedragscode Uitvaartzorg ontvangen. Een afvaardiging van branchevereniging Nardus overhandigde symbolisch een prachtig tegeltje aan Gerrit Holtdijk, voorzitter van het bestuur van het Heerder uitvaartcentrum.  (Foto Memento Mori)

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.
  • Geen reacties gevonden

Terzijde

samen

Houd vol, we moeten met z'n allen door deze crisis. Houd rekening met elkaar en wees extra lief voor iedereen die dat nodig heeft.

 

Copyright www.epernet.nl

Niets mag zonder toestemming van de redactie worden overgenomen.