Hospice Casa Vera bíjna klaar voor gebruik

IMG 0359 AangepastHet nieuwe onderkomen van hospice Casa Vera is bijna klaar. Het nieuw te bouwen gastenverblijf aan de villa aan de Quickbornlaan in Epe is opgeleverd. De afrondende werkzaamheden zijn begonnen. Medio april is het tijd voor de verhuizing.

Er wordt nu verder gewerkt aan de aankleding en inrichting. Ook de tuin is aan de beurt. De werkzaamheden hiervoor zijn gestart. ,,Het is nu al prachtig. Maar we zijn er nog niet. Financieel zijn we er ook nog niet helemaal”, vertelt Dick Koster. Hij is een van de leden van de sponsorcommissie. Samen met twee andere leden, Leo Eland en Henk van Kessel, lopen ze door het hospice. ,,Er mist nog een flink bedrag voor de inrichting en de tuin. Uiteraard hebben we fondsen aangeschreven en het een en ander is gehonoreerd. Maar de fondsen zijn niet helemaal kostendekkend’’, aldus Koster. ,,Hulp is dus nog zeer welkom. Ik sta klaar om hierin te begeleiden.”

Afgelopen maandag heeft de oplevering plaatsgevonden. Wel moet de buitenkant van het gastenverblijf nog worden afgewerkt met stucwerk en een houten lambrisering. ,,Hiervoor hebben we drie dagen mooi weer achter elkaar nodig”, aldus Leo Eland, tevens voorzitter van de Kruimelschaar, de stichting waar het hospice onder valt. ,,Het bureau dat ons heeft begeleid, Sylryk uit Apeldoorn, en de aannemer, Braakman & Pannenkoek, ze waren beiden fantastisch. En ik wil zeker onze penningmeester noemen, Herman Reurink. Hij is een soort bouwpastoor. Hij heeft zich dagelijks met dit project beziggehouden. Hij heeft zijn financiële en technische achtergrond goed benut.”

casa AangepastDe aanleg van de tuin is nog een hele klus, maar hiervoor hebben meerdere hoveniers de handen ineengeslagen. Het gaat om de hoveniers Hekkert, Van Triest, Vos en installatiebedrijf Grevengoed, allemaal uit Epe. Ze doen dit met flinke korting. ,,Zo blijkt weer: dit hospice is van ons allemaal, voor ons allemaal’’, aldus Leo Eland.

Ook de coördinatoren van het hospice zijn heel blij met het resultaat op de hoek van de Quickbornlaan in Epe. ,,We hebben hier zo lang naar uitgekeken. Nu heeft het vorm gekregen en zien we onszelf hier de gasten al verzorgen’’, zegt Ineke Wiersinga. ,,Warm, dat vind ik het’’, vertelt Erna van Roekel, ook coördinator. ,,Het is echt heel mooi geworden.’’ Nóg mooier dan Oene, waar het hospice al drie jaar tijdelijk gevestigd is? ,,Het is in elk geval ruimer. Neemt niet weg dat we het ontzettend goed hebben gehad in Oene. Het is een heel gastvrij dorp.”

kruimel AangepastNog even voor wie geen idee heeft, het hospice is een huiselijke omgeving waar zorg wordt geboden aan mensen die afscheid moeten nemen van het leven. Soms kan dat niet thuis en dan zijn niet alleen de gasten, maar ook de naasten heel dankbaar gebleken met een plek waar een team van geschoolde vrijwilligers weet wat hen te doen staat.

Zeer binnenkort wordt bekend gemaakt wanneer de verhuizing plaatsvindt en het hospice opent.

Mede door de vele bedrijven die sponsoren en andere mensen die helpen gaat het de goede kant op, maar er is nog steeds steun nodig. Wie wil helpen kan contact opnemen met Dick Koster via 06- 53331981 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

IMG 0375

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.
  • Geen reacties gevonden

Terzijde

samen

Houd vol, we moeten met z'n allen door deze crisis. Houd rekening met elkaar en wees extra lief voor iedereen die dat nodig heeft.

 

Copyright www.epernet.nl

Niets mag zonder toestemming van de redactie worden overgenomen.