Op pad in Oene: (3) de Witte Pimpernel

De laatste twee dinsdagen van juli ben ik net als veel andere mensen Op pad in Oene, de opvolger van de bekende Donderdag-Oenedag. Op elf adressen is er open huis en de meeste staan op mijn lijstje voor een foto-impressie. Vandaag, op de dag waarop Oene in het programma Zomer in Gelderland van Omroep Gelderland weer een sterk staaltje gemeenschapszin toonde, aflevering 3: de Witte Pimpernel.

Tegenover de molen, achter de boerderij op nummer 40, zit de combinatie van atelier en winkel van Ria Koert, een van de organisatoren van Op pad in Oene die daar haar hobby met haar werk combineert. De winkel is letterlijk een van de meest kleurrijke in de wijde regio. Ria verkoopt namelijk van alles op het gebied van handwerken en hobbymateriaal. In het Walhalla voor creatieve vrouwen vind je onder meer een enorme sortering quiltstoffen, -boeken en -materialen, maar ook kralen, papier en karton, wol, breigaren, byoux-accessoires en nog veel meer. Een echte snuffelwinkel waar je leuke ideeën kunt opdoen om de vrije tijd zinvol te besteden en waar je verrassende dingen kunt vinden, zoals  cadeautjes.

In de Witte Pimpernel worden ook allerlei cursussen en workshops gegeven, is op z’n tijd een expositie te zien en zijn regelmatig bijzondere activiteiten. Natuurlijk heeft Ria Koert ook voor Op pad in Oene wat bijzonders georganiseerd: er is een creatieve markt, er worden enkele ambachten gedemonstreerd en er is muzikale omlijsting. De meeste bezoekers raken er niet uitgekeken en gaan met een nieuwe aankoop weer weg.

Meteen na de vakantieperiode, op zaterdag 1 september, presenteert de Witte Pimpernel tijdens een open dag het uitgebreide cursusprogramma.

Veel meer informatie staat op de website van Ria Koert.


De winkel:

 

 

 

De creatieve markt met muzikale omlijsting:

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.
  • Geen reacties gevonden

Terzijde

samen

Houd vol, we moeten met z'n allen door deze crisis. Houd rekening met elkaar en wees extra lief voor iedereen die dat nodig heeft.

 

Copyright www.epernet.nl

Niets mag zonder toestemming van de redactie worden overgenomen.