Op pad in Oene: (2) de (zorg)Boerderij

De laatste twee dinsdagen van juli ben ik net als veel andere mensen Op pad in Oene, de opvolger van de bekende Donderdag-Oenedag. Op elf adressen is er open huis en de meeste staan op mijn lijstje voor een foto-impressie. In deze tweede aflevering een kijkje bij de Boerderij, de zorgboerderij van Zwier van der Weerd aan de Hogestraat.

Het is één van die adressen waar je altijd langer blijft dan de bedoeling was, omdat er veel te zien is en het er altijd gezellig is. Ik kan me voorstellen dat de vele werkers het hier voortreffelijk naar hun zin hebben. Er zit structuur in hun bezigheden, ze hebben een verantwoordelijkheid, ze ontmoeten andere mensen, ze zijn bezig met dieren, ze zijn iemand, ze tellen mee. En op het bedrijf van boer Zwier is altijd wel wat te doen: koeien, kalveren, geiten, kippen, konijnen, cavia’s, andere knagers en leguanen verzorgen en voeren, hokken uitmesten, terrein aanvegen, moestuin bijhouden, zorgen dat de voorraad open-haardhout op peil is, gasten in de theeschenkerij helpen; er is elke dag werk genoeg voor de in totaal 35 mensen met een beperking die soms of heel vaak naar de Hogestraat komen. In de goed geoutilleerde Timmerij maakt een vrijwilliger op bestelling prachtige banken en tafels van steigerhout, waarmee Zwiers kornuiten ook kunnen helpen.

En er komt nog meer werk bij, want er staan vijf veredelde trekkershutten (met eigen toilet) op het terrein waarmee de Boerderij vanaf volgend jaar flink aan de weg wil timmeren. De gasten krijgen er de beschikking over een centrale keuken die nog in aanbouw is, een barbecue en open-vuurplaats en kijken uit over de weilanden. Er zitten dit seizoen ook al gasten in, maar volgend jaar worden er door een combinatie met het Klompenpad, dat de Boerderij-mensen ook onderhouden, nog veel meer verwacht.
De dagen vliegen er voorbij, net als de tijd van de bezoekers.

De Boerderij heeft ook een pluktuin vol mooi bloeiend spul

De vier trekkershutten hebben vier bedden

Het absolute hoogtepunt van de dag: op de foto! En jezelf een dag later nog op internet kunnen zien ook

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.
 • H.van 't Veld

  Hallo zwier de Weerd.
  Ik had een vraag Sabine en Hennie gaan 3 juli bij jullie het trouwfeest vieren.
  Ik ben de moeder van Sabine ik wilde bij jullie de vrijgezellenfeest ook bij jullie vieren kan dat op 30 mei om 3 uur s'middags tot s'avonds laat.
  Graag hoor ik van u mijn tel 0578694300.
  Met vriendelijke groeten mevr H. van't Veld

 • Ryan

  Dat ziet er allemaal heel mooi en gezzellig uit momenteel ben ik op zoek naar nieuwe plek om nieuwe ervaring op te doen ,als vrijwilliger, ik heb al op 2 locaties gewerkt dagbesteding bij Philadelphia. Nu werk ik bij een winkeltie bij Philadelphia waar ik andere clienten help ter ondersteunen. Ik wil meer uitdaging aan gaan om mezelf verder te kunnen ontwikkelen en ervaring op te kunnen doen, mijn vraag was hebben jullie intresse bij een vrijwilliger? En hoe kan ik eventueel contact met jullie opnemen?

  Met vriendelijke groet, Ryan Van der Laan

Terzijde

samen

Houd vol, we moeten met z'n allen door deze crisis. Houd rekening met elkaar en wees extra lief voor iedereen die dat nodig heeft.

 

Copyright www.epernet.nl

Niets mag zonder toestemming van de redactie worden overgenomen.