Mijn winkel: Gerda Muis en Ria van der Weerd

Aan de Keizerstraat in Oene staat de winkel “SARI Fair Fashion”, van Gerda Muis en Ria van der Weerd. Dit pand was 30 jaar geleden nog een café, welke werd gerund door de twee zusters Riphagen.

De 55 jarige Gerda Muis zit nu 24 jaar in deze winkel en even zoveel jaren in dit vak en de 57 jarige Ria van der Weerd zit 22 jaar in deze winkel en ook even zoveel jaren in dit vak.

Links, Gerda Muis en rechts, Ria van der Weerd.

Ria van der Weerd zegt: ,,Ik heb voor dit beroep gekozen, omdat ik Fair Trade erg belangrijk vind. We zijn er als Fair Trade bedrijf op gericht om producten op de markt te brengen, waarvoor een rechtvaardige prijs is betaald aan de producenten in de landen van herkomst.
We maken afspraken met de producenten over prijzen en stabiliteit in de afname van producten, m.a.w. we hebben jarenlange contacten met de mensen daar, zodat ze zeker zijn van het krijgen van opdrachten.
Er wordt vooraf al een aanbetaling gedaan zodat de producent de mogelijkheid heeft om te investeren in het productieproces.
Bij de productie van Fair Trade artikelen wordt zoveel mogelijk rekening gehouden met de ecologische en sociale omstandigheden ter plaatse”.

 DSC5648kopie

Ria van der Weerd vervolgt: ,,Boeiend is het om te zien hoe de producenten hun best doen om een goed product te leveren voor de westerse markt, die zij niet kennen. Maar onder onze begeleiding leren ze daarmee om te gaan en ontwikkelen ze zich gaandeweg.
Een uitdaging is het om de consumenten hier ervan te overtuigen dat ze een bijdrage kunnen leveren aan deze ontwikkeling”.

Meer over deze winkel kunt u lezen en zien in een artikel van Jan Stenvert, wat hier staat.

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.
  • Geen reacties gevonden

 

Iets melden of vragen?
[email protected]

 

Copyright www.epernet.nl

Niets mag zonder toestemming van de redactie worden overgenomen.