Mijn winkel: Mireille Bouwhuis

Het kan niet missen als je op de rondweg rijdt in Epe, ter hoogte van de Stationsstraat, dan kijk je tegen een winkel aan met de naam "Ringloop", de winkel met tweedehands artikelen van Mireille Bouwhuis.

De 41-jarige Mireille Bouwhuis zit 5 jaar in dit vak en even zoveel jaren in deze winkel. Deze winkel staat bij oud-Epenaren nog steeds bekend als Slagerij Horst. Na Horst, voordat het de "Ringloop" werd, zat Slagerij Bonhof er nog in.

Mireille zegt: ,,Dit beroep is me echt overkomen. We zijn begonnen met een rommelmarkt, let wel, om van ons eigen overschot aan spullen te ontkomen. Ik kan je vertellen dat wij nog nooit zo veel spullen hebben gehad als nu! Het is op bepaalde punten behoorlijk tegengevallen, ik had nooit verwacht dat je in dit vak daadwerkelijk spierballen zou kweken. Vergeet niet dat ik voorheen niets anders dan een balpen hoefde op te tillen, maar na een paar auto's vol meubels heb ik de slag te pakken! Je moet maar zo denken, je hoeft dan ook niet aan fitnessapparaten te gaan hangen voor hetzelfde resultaat!".

,,Het boeiende aan dit beroep is toch wel dat je een enorme verscheidendheid aan mensen in de winkel krijgt, met ieder hun eigen verhaal natuurlijk. Van onze eigen bewoners tot diegenen die zich ieder campingseizoen weer komen aan- en afmelden. Het is nooit saai en inmiddels ben ik echt van dit vak gaan houden".

Achter de winkel staat nog een schuur, genaamd "Hal", waar ook nog verscheide tweedehandse artikelen staan. Vroeger, ten tijde van Slagerij Horst, werd er geslacht in deze schuur.

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.
  • Geen reacties gevonden

Iets melden of vragen?
[email protected]

Copyright www.epernet.nl

Niets mag zonder toestemming van de redactie worden overgenomen.