Mijn winkel: Tom Brummel

 6286881Sinds een maand staat op het Ratelplein, dicht tegen de Brinklaan, 'Brummel Visspecialiteiten', de mobiele viskraam van Emstenaar Tom Brummel. Ik bracht er afgelopen dinsdagmiddag een bezoek.

De 35 jarige Tom Brummel zegt voor dit beroep te hebben gekozen omdat hij sinds zijn 12e jaar al ambities had in die richting. Hij zegt: ,,Ik ben rond mijn 20e jaar al wezen kijken om dit voor elkaar te krijgen, maar het ontbrak mij toen aan ervaring. Om alles wat er voor nodig was te bewerkstelligen ging mij toen boven de pet. Sinds mijn 18e jaar zit ik in de horeca en de tijden en dagen met inbegrip van de vakanties die je dan ook moet werken, begonnen mij aardig tegen te staan.

 6286880

De horeca heeft een aardige impact op je sociale- en privé leven en aangezien mijn vriendin en ik toekomstplannen hebben met betrekking op gezinsuitbreiding, deed nu de uitgelezen kans zich voor om mijn jongensdromen te verwezenlijken. De werktijden zijn nu wel langer als in de horeca, maar dat heeft voornamelijk te maken met de opstartfase. Tenslotte ben ik nog maar een maand bezig. Ik ga er van uit dat ik over enige tijd wat meer rust heb, mijn sociale leven kan oppakken en niet onbelangrijk, tijd besteden aan mijn vriendin en de toekomstige 'Hollandse nieuwe'."

 6286853

 6286860

 6286872

 6286863

 6286868

 6286874

Tom vindt dit beroep boeiend omdat hij vis een geweldig product vind. ,,Het is erg gezond en lekker, bovendien kun je er alle kanten mee op. Mijn doel is om straks mooie gerechten te maken met vis, om zo een soort healty fastfood aan te kunnen bieden. Ik probeer dan een complete maaltijd zo ver voor te bereiden, dat de klant het thuis heel snel en simpel kan warm maken zonder kwaliteitsverlies. Veel mensen hebben tegenwoordig geen tijd en/of zin om lang in de keuken te staan en willen toch graag snel en gezond eten op tafel zetten. Daar probeer ik in de toekomst op in te spelen. Door mijn koks achtergrond en nieuwe bereidingswijzen denk ik aan die vraag te kunnen voldoen. Ook het rechtstreekse contact met klanten heeft mij altijd erg aangetrokken. Ik kom nu in contact met een hele diversiteit van mensen en dat vind ik erg interessant."

 6286866

 6286867

 6286869

 6286882

 6286883

 6286886

 6286887

 6286885

 6286889

 6286854

 

 

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.
 • Harm Scholten

  Misschien ben jij Erik Terlouw misselijk geworden van de haringpap van de heer Brummel,nou ik word misselijk van de manier hoe jij een hard werkende jonge ondernemer genadeloos afbrand.
  Over smaak valt te twistten en dat klauwtjes wassen dat zie ik ze bij Koelewijn op de markt ook niet regelmatig doen.

 • Eric Terlouw

  Vreselijk, gisteren de haringpap gegeten bij Brummel. Wat een aantijging, om zo n produkt te verkopen. Wanneer je de haringkar bekijkt van buitenaf, zie je snel de onhygiene, vliegen alom en hij gaat na afrekenen met een ander, niet eerst zijn klauwtjes wassen. Nee, een vieze kar, een vies produkt en een onfrisse verkoper, die Brummel, bah bah..............

 • Aie Nijhof

  Dat ziet er heel goed uit. Fantastische vissen, een schone kraam en een vriendelijke Tom.
  Wanneer we weer in Epe zijn dan komen we beslist langs.
  Groeten van Arie uit Zweden.

Iets melden of vragen?
[email protected]

Copyright www.epernet.nl

Niets mag zonder toestemming van de redactie worden overgenomen.