Mijn winkel: Jochum Oevering

Op de hoek Hoofdstraat met de Scheuterstraat zit "Hans Anders Opticiens", de winkel van Jochum Oevering, waar ik onlangs op bezoek ging.

De 36-jarige Jochum Oevering zit nu reeds 15 jaar in dit vak en sinds 3 jaar in deze winkel, die vroeger bij de bloemenzaak van Henk Veenbergen behoorde.

Jochum zegt: ,,Ik kreeg een nieuwe bril in mijn examenjaar en toen heb ik een aantal middagen meegelopen met een opticien. Daardoor werd ik enthousiast voor dit beroep en daarom heb ik voor dit beroep gekozen."

Rechts het pand in 1948, waar toen de manufacturenzaak van de weduwe H. Wagenaar in zat en waar nu aan de linkerkant "Hans Anders Opticiens" is gevestigd. (Bron foto: Gert van de Esschert).

,,Boeiend vind ik de afwisseling met de verschillende klanten. Ook de verschillende facetten van dit vak, namelijk het medische, het modische, het sociale en het commerciƫle aspect".

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.
  • Geen reacties gevonden

Terzijde

samen

Houd vol, we moeten met z'n allen door deze crisis. Houd rekening met elkaar en wees extra lief voor iedereen die dat nodig heeft.

 

Copyright www.epernet.nl

Niets mag zonder toestemming van de redactie worden overgenomen.