Mijn winkel: Formido, de winkel/bouwmarkt die inmiddels verleden tijd is

Formido aan de Hoofdstraat in Epe had ik ook nog op mijn lijstje staan om te worden toegevoegd aan het tijdsdocument “Mijn winkel”. Vorig jaar half september ging ik er naar toe om Frank Wijngaards in zijn winkel te vereeuwigen, maar Frank had daar op dat moment, begrijpelijk, geen trek in, vanwege de toen aanstaande sluiting. Ik heb toch nog wat foto's mogen maken van de winkel, want Formido was jarenlang een begrip en niet alleen in Epe, maar ook ver daar buiten.

Heel wat jaren was Formido de winkel van Ko de Haas, die hem later over deed aan Frank Wijngaards. Formido was echt zo'n winkel/bouwmarkt waar je al winkelend in Epe ook binnen liep voor een schroefje of lampje. Veel mensen hebben er gemak van gehad. Ook was het handig dat je er aan de ene kant in liep en de andere kant, bijvoorbeeld bij de parkeerplaats er weer uit liep. Personeel was vriendelijk en niet te beroerd om te helpen waar nodig was.

Dan gaat Formido definitief dicht en valt er voor velen een gat van een paar maanden, want dat moest worden overbrugd, voordat de Gamma aan de Meent zijn deuren opende. Van veel mensen heb ik gehoord dat het toch wel een gemis was dat Formido uit het winkelstraatbeeld was verdwenen. De vraag bij veel Epenaren is nu, wat komt er voor in de plaats? Er gaan steeds meer geruchten dat de Lidl er in zal komen. Voor sommigen een gok, maar weer anderen weten het zeker. De tijd zal het leren of dat inderdaad zo is. Mocht dat op waarheid berusten, dan heeft het Eper centrum over pakweg 1,5 jaar, 5 grote supermarkten, C1000, Aldi, AH, de Lidl dan en in de nieuwe Marktwand de Deka, mijns inziens eigenlijk te veel van het goede allemaal.

Bovenstaande foto's wilde ik u niet onthouden als een van de grootste winkels van de laatste jaren in Epe en als onderdeel van een Eper historie.

Onlangs stond de voordeur open en kon ik deze foto maken van de lege Formido-hal, met in mijn achterhoofd de gedachte, wat zal hier in komen, zal het dan toch de Lidl worden?

 

 

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.
  • Geen reacties gevonden
Powered door Komento