Mijn winkel: Olga van Vemde

Aan de Willem Tellstraat in Epe is in Medisch Centrum Willem Tell “Apotheek Epe” gevestigd, de winkel van de 31-jarige Olga van Vemde, waar ik een kijkje mocht nemen.

Tot maart 2001 was in dit pand het Arbeidsbureau gevestigd, dat toen vertrok naar Apeldoorn en daarna kwam Medisch Centrum Willem Tell er in met een aantal huisartsenpraktijken. “Apotheek Epe” is sinds juni 2003 gevestigd in Medisch Centrum Willem Tell. In 2005 was Olga van Vemde afgestudeerd als apotheker en daarna is ze meteen in “Apotheek Epe” aan de slag gegaan als apotheker, bij haar collega Rob Mulder. Vanaf 2008 is Olga ook mede-eigenaar.

Olga aan het woord: ,,Het is niet zo dat ik altijd al apotheker wilde worden, na de HAVO en het VWO kwam de opleiding Farmacie naar voren uit een beroepskeuzetest. Ik heb er nooit spijt van gehad dat ik Farmacie ben gaan studeren, het was een pittige maar leuke studie. De 6 jaar zijn omgevlogen. In 2005 ben ik gestart met de registratiefase en in 2007 was ik dan eindelijk geregistreerd openbaar apotheker”.

,,Het beroep is erg afwisselend, je hebt veel te maken met diverse zorgverleners, zoals huisartsen en specialisten. Doordat wij gevestigd zijn in een medisch centrum, is het erg gemakkelijk overleggen met de voorschrijvers van medicatie. In het centrum zijn 3 huisartsenpraktijken gevestigd, die van de huisartsen Andeweg, Hut en Boon/de Ruiter. Ook is er sinds 2010 een locatie van het Gelre ziekenhuis aanwezig, hier draaien 10 specialisten spreekuur, ook kan er elke dag bloed geprikt worden en er is de mogelijkheid tot het maken van röntgenfoto’s. De samenwerking met de huisartsen en specialisten verloopt zeer goed, wat de farmacotherapie van onze cliënten natuurlijk alleen maar ten goede komt. Daarnaast hebben we ook regelmatig overleg met de andere huisartsen in Epe, we krijgen ook steeds meer recepten van deze huisartsen bij ons in de apotheek”.

,,Naast de zorg ben je als apotheker ook echt een ondernemer, dit heb ik denk ik van huis uit meegekregen: mijn vader (Willem van Vemde) heeft namelijk een autoschadeherstelbedrijf. Het wordt apothekers door de overheid en de zorgverzekeraars steeds moeilijker gemaakt om het hoofd boven water te houden, maar gezien de nog steeds stijgende groep cliënten, ons geweldige team en onze sterke positie in het medisch centrum, zie ik de toekomst zeker niet somber in!”.

,,Het leukste vind ik het helpen van onze cliënten, vooral wanneer ze met vragen over de medicatie bij me komen. We werken met een leuk, jong en enthousiast team in de apotheek, dit maakt het werk ook extra leuk”.

 

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.
  • Geen reacties gevonden

 

Iets melden of vragen?
[email protected]

 

Copyright www.epernet.nl

Niets mag zonder toestemming van de redactie worden overgenomen.