Expositie Tussen Heuvels en Rivier nog drie weken

laantje wissels veen voorjaar AangepastIn Veluws Museum Hagedoorns Plaatse is nog tot en met donderdag 31 mei de tentoonstelling Tussen Heuvels en Rivier te zien. Het museum is op Hemelvaartsdag geopend.

De tentoonstelling van schilderijen van Marjolein Menke trok al een groot aantal bezoekers en is met veel enthousiasme ontvangen. Marjolein Menke schildert in een losse, levendige stijl en haar onderwerpen zijn aansprekend. Het grootste deel van de doeken die op Hagedoorns Plaatse te zien zijn, zijn landschappen uit de omgeving van Epe. De plekjes waar Marjolein met haar ezel neerstreek zijn gemakkelijk terug te vinden, in het Wissels Veen, langs het Apeldoorns Kanaal, bij Welsum aan de IJssel, aan de rand van De Hoge Heide, om een paar voorbeelden te noemen.

De tentoonstelling laat niet alleen zien hoe mooi het tussen de Veluwe en de IJssel is. Er zijn bomen, bloesems, bloemen en dieren. En er zijn portretten, evenals de landschappen goed herkenbaar.

Een portret van Janna van Ark ontstond na het grote doek van de vrouw in Veluwse dracht dat Marjolein Menke in opdracht van de gemeente Epe schilderde en later in bruikleen aan het museum gaf. Henk Menke, de vader van de schilderes, legde de grondslag voor de liefde voor natuur en landschap van zijn dochter en schreef samen met Els Koopmans-Grommé dertig jaar lang de natuurrubriek Tussen Heuvels en Rivier in het Noord Veluws Dagblad. Een portret van Tiny Koster is speciaal voor deze tentoonstelling gemaakt. Mevrouw Koster is een van de vrijwilligers die op Hagedoorns Plaatse bezoekers rondleidt. Zij poseerde in Veluwse dracht met plooimuts.

Behalve de tentoonstelling Tussen Heuvels en Rivier zijn nog twee andere interessante tentoonstellingen te bezoeken: “Kamper zilver” en “De poppen van Juliana”.

Veluws Streekmuseum Hagedoorns Plaatse is gevestigd aan de Ledderweg 11 te Epe. Tel. 0578-627162. Openingstijden: di. t/m vr. 11.00-17.00 uur, za. 13.30-17.00 juli, aug, sept. ook zo. van 13.30-17.00. Voor verdere informatie zie www.hagedoornsplaatse.nl

laantje wissels veen voorjaar Aangepast

Een laantje in het Wisselse Veen

 

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.
  • Geen reacties gevonden
Powered door Komento