Verrassend 'sieraden avontuur' in Aventurijn

Sieraden 2019 Pers 6 kunst AangepastHet ‘Sieraden Avontuur’ van Galerie De Aventurijn uit Epe heeft dit jaar, naast sieraden voor de (jonge) dames, ook veel elegante siervoorwerpen voor de heren. Het is van glas, met edelstenen, maar ook van ander materiaal: leer, siliconen, emaille, zilver.

Maar met name Martine Knoppert is de ultieme uitdaging aangegaan en heeft glas gebruikt om meer sierlijke bekoorlijkheden te maken: een elegante bladwijzer, een wijnstopper en sleutelhanger/opener zijn daar voorbeelden van. Rutger Oomkes siert de vrouw maar heeft ook siliconen dassen vervaardigd, unisex. Agatha van Eijsden verheft het vilt tot een hoogstaand materiaal en maakt sieraden, ringen en hoofdbanden. Candida van Nugteren neemt het brandende vuur als bron, zij vervaardigt vanuit de brander sierlijke kralen en ontwerpt daarmee sieraden voor dames en zeker ook voor heren. Gecombineerd met leer, touw en spangen creëert zij een fantastische sieradenwereld. Dini Bruinsma heeft glas als medium en maakt daar heel verrassende sieraden mee. MarElia zoekt de wereld rond naar kralen van edelsteen, glas, maar ook ander materiaal en zoekt daar passende ornamenten bij: een deurslot of iets dergelijks.

Kortom een Sieraden Avontuur dat je normaal niet treft bij een juwelier. Van 2 mei t/m 8 juni is in de galerie aan de Polweg 2 te Epe deze sieradenshow te bewonderen. Zondag 5 mei zijn bij de opening de kunstenaars aanwezig die een wervelende sieradenshow geven. Iedereen is van harte welkom. De galerie is nog steeds niet toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Meer informatie via www.aventurijnglasgalerie.nl en tel. 0578-610535. De galerie is geopend van donderdag t/m zaterdag van 13.00 - 17.00 uur.

Sieraden 2019 Pers 6 kunst Aangepast

 

Laat je reactie achter

Reageer als gast

0
algemene voorwaarden.
  • Geen reacties gevonden

Terzijde

samen

Houd vol, we moeten met z'n allen door deze crisis. Houd rekening met elkaar en wees extra lief voor iedereen die dat nodig heeft.

 

Copyright www.epernet.nl

Niets mag zonder toestemming van de redactie worden overgenomen.